Apaserv este una dintre companiile prin care se ruleaza sume imense de bani, iar lupta clanului Dughir pentru a nu pierde controlul companiei, este pe viata si pe moarte.

Noi avem semnale, probe si marturii clare chiar din interiorul companiei, care sunt inca in curs de verificare, ca haitele de lupi sunt bebelusi pe langa grupurile de interese care traiesc pe picior mare, exclusiv din zecile de milioane de euro care trec anual prin aceasta companie.

Daca si un vicepresedinte de Consiliu Judetean a ajuns sa se planga ca niste indivizi din cadrul Apaserv si-au permis sa-i impiedice accesul intr-un obiectiv al companiei in timpul unei inspectii, este cu atat mai grav si mai evident, ca multi simt ca le fuge pamantul de sub picioare si odata cu excluderea totala a lui Dughir de la conducere vor iesi la iveala fapte pentru care se vor face ani de grei de puscarie, si cand spunem asta, stim despre ce vorbim.

Asadar, Ion Asaftei, vicepresedinte CJ Neamt si presedinte ALDE Neamt, a povestit astazi intr-o conferinta de presa un episod halucinant, petrecut luni, 27 februarie cand a mers sa inspecteze Stația de Epurare Ape Uzate din Roman (foto).

Asaftei a gasit poarta statiei incuiata cu lacat, iar cei trei lucratori de acolo au refuzat sa-i deschida, spunandu-i ca au ordin ”de sus” sa nu-i permita accesul: ”Eu stiu si cine a dat acel ordin si zilele urmatoare il voi chema la discutii, deocamdata nu pot face numele lui public, insa la momentul potrivit o voi face. Pana la urma a deschis si am aflat si care era secretul. Statia este nefunctionala. Inginerul de acolo mi-a spus ca ”noi vanturam apa aici domnule”. Va dati seama, o investitie de 40 de milioane de euro este nefunctionala si este vorba de o statie de epurare. Promit ca lucrurile nu vor ramane asa, mie mi s-a dat dispozitie sa ma ocup de Apaserv si o voi face cu toata raspunderea. Nu se poate ca o companie aflata in subordinea CJ Neamt sa fie ca mai presus decat institutia care o coordoneaza si o controleaza”, a declarat Asaftei.

Suntem de parere ca Asaftei nu a descoperit nici 0,000001% din ceea ce se intampla la Apaserv, pentru ca lucrurile sunt extrem de grave acolo. De altfel, cand l-am intrebat daca are cunostinta despre faptul ca niste ”baieti destepti”, chiar fosti sau actuali angajati ai Apaserv, dau ordine sau ameninta personalul companiei pentru deblocarea unor garantii sau pentru a face plati dupa ureche la niste firme prietene sau controlate de aceiasi ”baieti destepti”, Asaftei a spus ca nu a auzit despre asa ceva, insa va verifica.

Asteptam si noi cu nerabdare aceste verificari, pentru ca ar veni ca o confirmare oficiala a ceea ce noi stim deja.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.