In timp ce in judetul Neamt se rad paduri intregi luate cu japca de diferiti smecheri cum ar fi printul Sturza dar si cu cooperarea directa a lucratorilor Romsilva, un comunicat al IPJ Neamt anunta o ”captura de zile mari” la un gater (nu reiese clar daca la Bicaz sau la Poiana Teiului) unde s-au descoperit 0,8 metri cubi de cherestea fara acte. Adica 80 de centimetri cubi, echivalentul a cateva scanduri, cam 30 de bucati. In ritmul acesta, politistii vor da amenzi si pentru betele de chibrit gasite in buzunar fara acte. Cam 0,0002 mc/cutie. Nu este deloc rau ca s-a procedat asa, pana la urma, lemnul repsectiv nu putea fi justificat, dar sa faci cazul acesta public in timp ce altii fura cu vapoarele, e cam de oaie.

Comunicat IPJ Neamt:

Loading...

Astfel, la data de 21 februarie a.c., polițiști  Secţiei 12 Poliţie Rurală Bicaz au fost sesizaţi că la un gater, ce aparține unui bărbat de 65 de ani, din Poiana Teiului, ar fi fost aduse lemne fară documente legale de proveniență și transport.

Polițiștii, împreună cu reprezentanți ai Ocolului Silvic Poiana Teiului, au efectuat un control în gater și au constatat că bărbatul deţinea în incinta instalaţiei de prelucare a materialului lemnos, cantitatea de 0.81 mc cherestea răşinoase, fără a putea prezenta documente legale de provenienţă și transport.

În cauză, s-a dispus confiscarea cantităţii de 0.81 mc cherestea răşinoase şi predată în custodia Ocolului Silvic Poiana Teiului iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform art. 19 alin.2 lit. a din Legea 171/2010.

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.