Primarul Dragos Chitic, a efectuat o vizita de lucuru in orasul Santa Croce Camerina din sudul Siciliei, Italia, dupa ce consilierii locali din Piatra- Neamt au aprobat in sedinta de pe 26 septembrie, înfratirea dintre cele doua orase. Vizita primarului de Piatra- Neamt la ”frații” din Sicilia, a fost facuta la invitatia omologului său din Santa Croce Camerina.

Comunicat de presa Primaria Piatra- Neamt:

În perioada 28-30 septembrie 2019, primarul Dragoş Chitic a efectuat o vizită în Italia, în oraşul Santa Croce Camerina din sudul Siciliei, provincia Ragusa, la invitaţia primarului Giovanni Baroni, cu ocazia sărbătoririi zilelor orașului. În şedinţa Consiliului Local Piatra Neamţ din 26 septembrie 2019, a fost aprobată, cu unanimitate de voturi, înfrăţirea între municipiul Piatra-Neamţ şi oraşul Santa Croce Camerina, acord realizat şi în urma discuţiilor avute de edilii celor două localităţi cu ocazia Zilelor Oraşului Piatra-Neamţ, în iunie 2019.

Primarul Dragoş Chitic a fost plăcut impresionat de primirea călduroasă şi deschiderea către dialog a reprezentanţilor administraţiei, de existenţa unei comunităţi numeroase de români stabiliţi în localitatea vizitată, de contextul favorabil dezvoltării unei colaborări constructive între cele două comunităţi, ale municipiului Piatra-Neamţ şi ale oraşului Santa Croce Camerina: „Pe parcursul vizitei în Santa Croce Camerina, am avut întâlniri şi discuţii cu primarul Giovanni Baroni, cu preşedintele Consiliului Local, Piero Mandarà, cu oficialităţi locale, persoane din legislativul local şi din cadrul Primăriei localităţii siciliene, cu antreprenori locali şi cu români stabiliţi în Italia. Românii aflaţi în Italia trebuie să simtă că celor de acasă le pasă de ei, că ţara din care au plecat nu i-a uitat şi că pot găsi un sprijin în cadrul localităţilor din România pentru colaborări între comunităţile unde ei lucrează şi cele din ţară. Împreună cu primarul Giovanni Baroni şi echipa domniei sale, am stabilit puncte de interes comun pe care le vom aborda prin înfrăţirea celor două comunităţi. În Santa Croce Camerina se află o comunitate de români care reprezintă aproximativ 7% din populaţia localităţii italiene, iar doamna Cornelia Nicola, românca noastră, este implicată activ în reprezentarea, la nivelul administraţiei locale, a românilor care locuiesc şi muncesc în această localitate italiană. M-au bucurat şi onorat căldura cu care am fost primit, ospitalitatea gazdelor, deschiderea pentru dialog şi interesul conducerii Primăriei din Santa Croce Camerina, dar şi a românilor din această comunitate, pentru înfrăţirea cu oraşul Piatra-Neamţ şi dezvoltarea unei relaţii de colaborare pe mai multe planuri benefice comunităţilor noastre.”

O contribuţie importantă la apropierea celor două localităţi a avut-o doamna Cornelia Nicola, reprezentanta comunităţii de români, preşedinte al Alianţei Românilor – Filiala Regiunii Ragusa, care l-a însoţit, la începutul verii 2019, pe primarul Giovanni Baroni, în vizita la Piatra-Neamţ şi s-a implicat, de asemenea, în programul vizitei din Santa Croce Camerina, participând la toate întâlnirile programate în cadrul acestei deplasări. Reprezentanții comunității din Santa Croce Camerina s-au arătat deosebit de interesați de înfrățirea cu municipiul Piatra-Neamț, de colaborarea pe diverse planuri în avantajul ambelor localități, demarând la rândul lor procedura de înfrățire ce urmează să fie aprobată în ședința consiliului local din Santa Croce Camerina.

Ionut CORFU

 

 

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Pe banii cui a ajuns acolo ? Acum sunt bani la buget ? Nu se mai vaită primarul ca nu sunt bani ? Noi, prostimea, ce avem de câștigat din chestiunea asta ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.