Din data de 24.03.2023 echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț are o autospecială nouă, transmite ISU Neamt într-un comunicat de presă. Mașina este ultimul răcnet, fiind ultradotata: de la detectoare de metale pana la echipament de protectie si compartiment special pentru transportarea munitiilor neexplodate. ”Cea mai nouă autospecială din dotarea inspectoratului a fost achiziționată de IGSU prin proiectul VIZIUNE 2020 și este destinată intervențiilor în situații de urgență generate de:

  • asanarea teritoriului de munițiile rămase neexplodate din conflictele armate,
  • distrugerea cu ajutorul explozivului a podurilor de gheață și/sau zăpoarelor de gheață și
  • pentru distrugerea stâncilor sau a altor elemente ce pot bloca căile de comunicații sau rețelele de utilități publice.

Caracteristicile principale ale acestei autospecialei pirotehnice sunt:

  • deplasarea rapidă,
  • deplasare pe terenuri accidentate,
  • transportul personalului propriu,
  • transportul echipamentelor și accesoriilor specifice,
  • transportul elementelor de muniții dezactivate precum si a mijloacelor de inițiere și explozivului necesare
  • executarea lucrărilor de distrugere a munițiilor neexplodate, a podurilor/zăpoarelor de gheață, a stâncilor sau a altor obiecte ce pot genera situații de urgență.

Autospeciala pirotehnică are un compartiment special pentru transport muniții neexplodate (dispus în partea din spate a șasiului) și două compartimente laterale pentru transport mijloace și accesorii de distrugere muniții și pentru executarea lucrărilor de distrugeri cu ajutorul explozivilor în diferite medii. În dotarea autospecialelor se află echipamente care să permită executarea în siguranță a misiunilor precum detectoare de metale, costum de protecție pirotehnic pentru personalul specializat, căști și veste de protecție balistică, rucsacuri pentru transportul explozivi.

Această autospecială pirotehnică este prevăzută cu următoarele echipamente: detectoare de metale, costum de protecție pirotehnic pentru personalul specializat, căști și veste de protecție balistică, echipamente și accesorii utilizate pentru manipularea, transportul și asanarea munițiilor neexplodate, barcă pneumartică pentru 3 persoane, lanterne, rucsacuri pentru transportul explozivi”, se arata in comunicatul ISU Neamt.

I.C. (sursa foto: ISU Neamt)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.