Ionel Arsene dă lovitura într-un fief liberal: 4 consilieri locali PNL din Tazlău au trecut la PSD.

Lovitură grea pentru PNL în Neamț, în plină perioada cand partidul de afla la guvernare: trei consilieri locali din Tazlău și-au dat demisia din partid și au trecut la PSD. Un al patrulea urma să li se alăture tot astazi, adică mai mult de jumătate din numărul total al aleșilor locali liberali ai comunei Tazlău trec la PSD.

Pentru Arsene si PSD Neamt este o victorie cu atât mai importantă cu cât comuna Tazlău este cunoscută drept un fief al liberalilor, fiind condusă de PNL de mai bine de 15 ani.

Consilierii locali au recurs la acest gest din mai multe motive și nu au ținut cont că PNL e „pe val”, stă bine în sondaje și cu siguranță ar fi condus mai departe primăria. Surse din apropierea celor care au părăsit PNL au declarat că argumentul decisiv a fost chiar lipsa unui lider, motiv pentru care au decis să i se alăture președintelui PSD Neamț. Mai mult, a contat si modul în care Ionel Arsene, ca președinte al Consiliului Județean, a dezvoltat infrastructura din județ, aspect care nu poate fi contestat.

Un alt motiv al nemulțumirilor care a dus la ruptura PNL Tazlău a fost lipsa de comunicare în cadrul organizației și alegerea unui președinte fără să fie întrunite condițiile statutare. Ca și cum nu era destul, consilierii au demisionat din cauză că administrația liberală locală nu a respectat promisiunile din campanie și a gestionat prost proiectele pentru comunitate.

„Dizidenții” nu au vrut să deconteze la alegerile locale eșecul colegilor. „Cutremurul” politic din Tazlău vine într-un moment în care Ionel Arsene este unul dintre cei mai vocali lideri naționali ai PSD contra actualului Guvern liberal și poate fi interpretat si ca un semn că oamenii îi dau dreptate când pune pe tapet erorile administrației centrale. Nu ar fi exclus ca exemplul de la Tazlău să fie urmat și de alții, pentru că PNL, chiar dacă pare să stea bine în sondaje, a acumulat multe nemulțumiri mocnite în filialele din teritoriu.

Pe de altă parte, pare ca liderii județeni ai PNL nu prea au „ce pune pe masă”, pentru că toate proiectele bune pentru Neamț au fost inițiate, gestionate și mai ales finanțate de Consiliul Județean. Ramane de vazut cum vor evolua in continuare lucrurile pe scena politica din Neamt, și dacă nu cumva, demisiile de la Tazlău (care vin cu pierderea mandatelor) ar putea fi scânteia va arunca în aer PNL Neamț in pragul alegerilor.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.