Un autoturism a fost facut scrum, in urma unui incendiu pornit de la un scurtcircuit

      Marţi, 22.09.2015, la ora 20:33, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la un autoturism parcat pe marginea unui drum din satul Cuci al comunei Bozieni. La locul indicat s-au deplasat patru subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu o autospecială de stins incendii. La sosirea militarilor, autoturismul ardea în totalitate. Pompierii au stins în scurt timp incendiul, a cărui cauza probabilă de producere este scurtcircuitul electric produs la un conductor electric neizolat corespunzător.

Ieri, pompierii ISU Neamt au mai avut trei interventii:

La ora 12:14, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din satul Miron Costin, comuna Trifeşti. La locul indicat s-au deplasat un ofiţer şi şapte subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu două autospeciale de stins incendii, constatând că ardea o porţiune din acoperişul casei. Pompierii au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia a ars acoperişul casei, construit din astereală din lemn, carton asfaltat şi învelit cu ţiglă, pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp. Cauza probabilă a incendiului este focul deschis în spaţii închise.  

Un alt incendiu a  fost anuntat la ora 15:25. Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu de litieră în pădure, pe teritoriul comunei Sagna. La locul indicat s-au deplasat patru subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu o autospecială de stins incendii, trei membri ai SVSU Sagna şi trei angajaţi ai Ocolului Silvic Horia, constatând că ardea litieră, la marginea pădurii, existând pericolul extinderii incendiului către pădure şi rândul de locuinţe din apropiere, având în vedere vântul care bătea cu putere. Pentru localizarea incendiului s-a acţionat pe două direcţii – pompierii voluntari şi angajaţii ocolului silvic au acţionat cu bătătoare pentru a opri extinderea către pădure, în timp ce pompierii au realizat două dispozitive de stingere, trecând furtunurile prin curţi, pentru a proteja locuinţele. Forţele au stins incendiul după acţiuni ce au durat o oră şi jumătate. A ars litieră, pe o suprafaţă de aproximativ două hectare, şi au fost afectaţi 10 000 de arbori (salcâmi şi plopi) cu vârste de până la cinci ani. Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spaţii deschise (făcut într-o grădină aflată la marginea pădurii).

 

         Tot marţi, 22.09.2015, la ora 16:46, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la marginea DJ 207 D, în comuna Icuşeşti, fiind afectat şi un stâlp din lemn de telecomunicaţii. La locul indicat s-au deplasat doi subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu o autospecială de stins incendii. La sosirea militarilor, membrii SVSU Icuşeşti opriseră extinderea arderii. Forţele au stins incendiul, în urma căruia au ars vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de 600 mp., şi, parţial, un un stâlp de telecomunicaţii. Cauza probabilă a incendiului: fumatul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.