Slujitorii Domnului de la Mănăstirea Nechit, al cărui stareț a cerut recent și a și primit bani publici de la CJ Neamț pentru plata salariilor angajatilor din mănăstire, par să trăiască pe picior mult mai mare decât și-ar închipui orice enoriaș muritor de rând, plătitor de taxe și impozite.

Într-un mesaj ajuns la redacția tvmneamt.ro, ni se transmite că mașina din poza de mai jos, este a unui călugăr din mănăstire. ”Iată unde se duc banii cetățenilor, acolo unde da Arsenie bani din banii noștri! Priviți călugărul Liviu, mana dreapta a Starețului Zenovie ce masina are, culmea tot din banii noștri, poza este de anul asta fix din curtea mănăstirii. Asta o fi unul din cei 5 pe care ii plătește domnul Arsene? Chiar ma intriga situația asta, ținând cont ca noi plătim taxe și impozite și alții se lăfăie pe banii nostrii”, este mesajul transmis de persoana care a dorit să rămână sub protecția anonimatului.

Informatiile par să se confirme. Călugărul pe nume de mirean Liviu (later edit: i se spune părintele Efrem, deși nu a fost hirotonit niciodată, în nicio treaptă clericală și nici nu are studii teologice), este un tânăr de aproximativ 22-23 de ani și este preafericitul conducător auto al bolidului din imagine. Surse tvmneamt, au declarat că acesta este unul dintre apropiații starețului Zenovie (foto jos- tânărul Efrem este cel din stânga imaginii). Mașina este un Mercedes GLE de generatie recentă, și costă la mâna a doua, între 80.000 și 90.000 de euro, în funcție de an și de dotări. Cam cât un apartament bun în zona centrală a orașului Piatra- Neamț, pe care un tânăr cu studii superioare, angajat în privat, ar reuși să-l plătească în vreo 30 de ani.

În luna octombrie 2021, Staretul Manastirii Nechit (Zenovie- Radu Grigore Gheorghe), care-si face pensiune într-o arie protejata din Muntii Făgăras, a cerut bani publici de la CJ Neamț, pentru a plăti 5 angajati de la mănăstire, care fac parte din categoria personalului neclerical. Mai multe detalii AICI- Starețul care-și face pensiune în Munții Făgăraș, vrea bani de la CJ Neamț pentru 5 angajați de la mănăstirea Nechit

Recent, Mănăstirea Nechit a fost din nou în centrul atentiei publice, după ce Anamaria Prodan (ex- Reghecampf) și-a sărăbătorit ziua în lăcașul de cult, alături de starețul Zenovie, care i-a făcut cadou un tort cu Isus Cristos. Amănunte AICI- Prodanca, sărbătorită cu tort și flori de starețul Zenovie de la mănăstirea Nechit

I.C.

 

DISTRIBUIȚI

18 COMENTARII

 1. Articol tendentios. Unii calugari au masinile de la rude. Stiu cazuri concrete. Nu exista nici o dovada ca masina a fost cumparata cu bani de la CJ Neamt.
  ADMIN: Dar cine a zis că e cumpărată cu bani de la CJ? Nu ești în stare să înțelegi un text simpu, dar ai tras tu concluzia de analfabet funcțional: ”articol tendențios”

  • Iată unde se duc banii cetățenilor, acolo unde da Arsenie bani din banii noștri! Priviți călugărul Liviu, mana dreapta a Starețului Zenovie ce masina are, culmea tot din banii noștri, poza este de anul asta fix din curtea mănăstirii. Asta o fi unul din cei 5 pe care ii plătește domnul Arsene? Chiar ma intriga situația asta, ținând cont ca noi plătim taxe și impozite și alții se lăfăie pe banii nostrii”,
   Pai nu tu sau voi ziceti asta ?

 2. Ideea este ca dacă ar avea bani de această mașină, ar trebui sa i doneze saracilor, atat timp cat el este călugăr ( adica condamnat sa trăiască in simplitate, umil, asa cum spune crestinismul).

 3. Bună ziua ! ,,Calul moare de drum lung și prostul de grija altuia”.Ați vorbit foarte urat în răspunsul adresat d-lui Dan, și mai sunteți și ziariști ……Părintele arhimandrit Zenovie este unul dintre marii duhovnici ai aceste țări, sa va fie rușine ca ponegriti aceasta obște și pe părintele Zenovie. Dacă tot sunteți detectivi ,nu ziariști ,luați la purificat averile politicienilor ,și a oamenilor de afaceri care au avut contracte cu statul. Sau nu aveți curaj și începeți sa denigrați aceasta Sfânta Manastire și pe conducătorul ei .Rușine !

  • De ce va deranjează ca se vorbește despre averile popilor?Eu ma uit în Roman și ma sperii ce vile de lux au mulți dintre ei..Au uitat cuvântul Domnului și au făcut din bani un scop..și zmintesc și poporul!!Niște nesimțiți…cred ca 80% dintre popi…

  • Asculta caraimane lasa-ma cu placa (CD-ul) asta uzat ,ca si cum ai zice ,,vezi ca altii fura mai mult decat biserica ”, pai biserica in toata istoria ei a fost in slujba celui ce calareste un popor ( vezi ca porcul ala de Kiril al Moscovei sfintea rachetele care erau trimise sa omoare oameni )!

  • Las la o parte banii, mașina…au mai putina importanță. Dar sa faci tort ornat cu chipul Mântuitorului Iisus Hristos Pantocrator și apoi să bagi cuțitul (adică să tai tortul) mi se pare hulă la adresa celor sfinte.
   M-am uitat cu atenție, nu este o icoană lipita care se poate apoi dezlipi. Nu, chipul face parte din compoziția tortului. Știu că se pot face asemenea torturi. E grav. Indiferent câți bani a donat femeia la schit, așa ceva este oribil. A greșit enorm starețul. Restul sunt trecătoare…nu au nici o valoare. Ne merităm soarta …foame, seceta, incendii, sărăcie, exploatare, furtul avuției naționale….
   ADMIN: foarte corectă observația

 4. Din pacate cunosc acest calugar de pe vremea fostului staret care inr-adevar era un sfint tot Zenovie avea numele si depligea situatia manastirii pe miinile cui o sa ramina….De pe atunci aduca bani si a cumparat un apartment in PiatraN.Nu ma mira ca are asa o masina,si il viziteaza vipuri ca Prodanca si altii care se amagesc amarnic ca se vor mintui aruncind bani multi pe la astfel de asa zis calugari.Eu merg la manastiri,sunt ortodoxa ,dar va spun ca acolo nu e nimic curat asa cum a fost odata…Pr Zaharia care a adus multi bani acolo,zace mormintul in buruiene uitat de toti.Nu merita acel calugar un mormint pe.masura ostenelei lui?Dar are staretul Mercedes ultimul tip.Rusine,rusine…ca nu.s au dus la.m re pt bani,ci pt Dumnezeu
  ..dar de unde, ca a fugit demult Dumnezeu de acolo,unde credita s a alterat rau de tot…M a intristat ce am vazut si auzit…

 5. Atât bisericile cat și mănăstirile le putem considera partide politice care lupta pt adepți și bani folosindu se de numele Domnului.

 6. Nu stiu de ce va mirati ei nu au nici o vina ,ei merg pe ideia ca vanzand si avand cui vinde ILUZII, gasesc prostii si ii executa( ca si vrajitoarele), deci nu mai plangeti degeaba . Uitati-va ce au facut la Prislop ,au gasit prostii si le-au bagat in cap ca acesta a facut mai multe minuni decat isus si nu este sigurul caz. In cercati sa faceti o colecta legala ptr constructia unui spital ,a unei scoli,a unei gradinite ,a unui azil ca mor batranii sanguri in case si ve-ti vedea ca nu gasiti donatori ,PAI ATUNCI SA SE DUCA DIRECT LA POPA NU SA FUGA LA SPITAL ! Biserica si nu numai BOR ,catolica ,protestanta si neoprotestanta precum in cea islamica au devenit fabrici de facut bani( da fac bani dar numai ptr capete) , uitati-va ca la intersectia adoua religii totdeauna apare un conflit militar si foarte multi morti ,de ce lasa domnezeul bun si drept sa moara atatia oameni in numele lui ?

 7. Si cate.i treaba voastra? Aveti indicatii pentru denigrare? Unde-i cealalta parere? De ce judecati si acuzati fara sa cereti parerea si sa oferiti drept la cuvint celui, pe care il acuzati? Ce fel de jurnalism e acesta?
  Admin: Ce acuzații vezi tu aici?

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.