Slujitorii Domnului de la Mănăstirea Nechit, al cărui stareț a cerut recent și a și primit bani publici de la CJ Neamț pentru plata salariilor angajatilor din mănăstire, par să trăiască pe picior mult mai mare decât și-ar închipui orice enoriaș muritor de rând, plătitor de taxe și impozite.

Într-un mesaj ajuns la redacția tvmneamt.ro, ni se transmite că mașina din poza de mai jos, este a unui călugăr din mănăstire. ”Iată unde se duc banii cetățenilor, acolo unde da Arsenie bani din banii noștri! Priviți călugărul Liviu, mana dreapta a Starețului Zenovie ce masina are, culmea tot din banii noștri, poza este de anul asta fix din curtea mănăstirii. Asta o fi unul din cei 5 pe care ii plătește domnul Arsene? Chiar ma intriga situația asta, ținând cont ca noi plătim taxe și impozite și alții se lăfăie pe banii nostrii”, este mesajul transmis de persoana care a dorit să rămână sub protecția anonimatului.

Informatiile par să se confirme. Călugărul pe nume de mirean Liviu (later edit: i se spune părintele Efrem, deși nu a fost hirotonit niciodată, în nicio treaptă clericală și nici nu are studii teologice), este un tânăr de aproximativ 22-23 de ani și este preafericitul conducător auto al bolidului din imagine. Surse tvmneamt, au declarat că acesta este unul dintre apropiații starețului Zenovie (foto jos- tânărul Efrem este cel din stânga imaginii). Mașina este un Mercedes GLE de generatie recentă, și costă la mâna a doua, între 80.000 și 90.000 de euro, în funcție de an și de dotări. Cam cât un apartament bun în zona centrală a orașului Piatra- Neamț, pe care un tânăr cu studii superioare, angajat în privat, ar reuși să-l plătească în vreo 30 de ani.

În luna octombrie 2021, Staretul Manastirii Nechit (Zenovie- Radu Grigore Gheorghe), care-si face pensiune într-o arie protejata din Muntii Făgăras, a cerut bani publici de la CJ Neamț, pentru a plăti 5 angajati de la mănăstire, care fac parte din categoria personalului neclerical. Mai multe detalii AICI- Starețul care-și face pensiune în Munții Făgăraș, vrea bani de la CJ Neamț pentru 5 angajați de la mănăstirea Nechit

Recent, Mănăstirea Nechit a fost din nou în centrul atentiei publice, după ce Anamaria Prodan (ex- Reghecampf) și-a sărăbătorit ziua în lăcașul de cult, alături de starețul Zenovie, care i-a făcut cadou un tort cu Isus Cristos. Amănunte AICI- Prodanca, sărbătorită cu tort și flori de starețul Zenovie de la mănăstirea Nechit

I.C.

 

20 COMENTARII

  1. Cred ca puteti solicita serviciului inmatriculari din Neamt date privind proprietarul autoturismului la care faceti referire , puteti face o solicitare manastirii pt a afla postul pe care este incadrat calugarul Liviu , cat despre acel tanar … parca era student la Drept in Galati , iar colegilor le spunea ca in satul natal si-a construit o mare casa cu etaj … si amenajat o gradina zoologica in curtea proprie … faceti o ancheta ziaristica profesionista , punand in articol raspunsuri oficiale , pt a nu lasa loc la interpretari .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.