Tiganii cu cai si carute, boschetarii si cersetorii din Piatra- Neamt, pot rasufla usurati. Administratia pietreana mai cumpara vreo 100 de camere de luat vederi care vor fi montate prin oras. Adica zero, nimic, in privinta sigurantei. Asta nu va face decat sa vedem mai multe imagini publicate in presa locala, cu talharii, furturi si vandalizari, surprinse in timp real de camerele lui Chitic.

In acest timp, cu tot cu camerele existente, orasul este ocupat la propriu de bande talhari si boschetari, ori de satre de tigani cu carute cu cai.

Anuntul este facut intr-un comunicat de presa al Primarie Piatra- Neamt, in care se vorbeste despre ”creșterea siguranței pietrenilor”:

”Una dintre principalele teme ale „Programului de Guvernare Locală 2017” al primarului Dragoș Chitic o reprezintă siguranța cetățenilor. O soluție modernă si eficientă pentru a depista și sancționa  cetățenii care încalcă legea o reprezintă camerele de supraveghere video.

,,Creșterea siguranței pietrenilor și descurajarea comiterii de  fapte antisociale se poate face intr-un mod eficient prin amplasarea de camere video de supraveghere in zonele publice in care se produc in mod frecvent încălcări ale legii. De aceea am îmi doresc ca in perioada următoare să suplimentam numărul de camere atât prin investiții din bugetul local cât și prin implementarea unui proiect european prin care  se vor monta în oraș 100 de camere de supraveghere video .” a declarat Dragoș Chitic.

În acest moment funcționează   22 de camere de luat vederi dintre care 10 sunt amplasate în cartierul Văleni și străzile de acces in acest cartier, iar 12 în zona centrală a municipiului. Imaginile preluate de camerele de supraveghere sunt urmarite și stocate la dispeceratul Poliției Locale.”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

 1. Chiar ar trebui insistat în acea zonă din cartierul Precista! Azi unul dintre locuitorii acelei centrale după ce si a tras doza de stupefiante urmarea în jurul orelor 20-21 copii , tineri sau chiar bătrâni pentru a face tâlhărie ! O posibilă victima putea fi chiar un prieten de al meu care mergea înspre casa , încercând ca unul dintre boschetari să îi sustragă telefonul , venind din fugă din spatele acestuia! Va rog frumos daca se poate să se ia măsuri împotriva acestor indivizi care 80℅ nu sunt cetățeni ai orașului Piatra Neamț!

 2. Alo, domnu primar, lăsați joaca cu politica și începeți să administrați acest oraș! Nu mai dezamăgiți cetățenii orașului, aia putini care v-au acordat votul. Tichie de mărgăritar avem nevoie noi, la orașul ăsta pe care tot dumneavoastră în anii trecuți l-ați falimentat. Ia spuneți, câți infractori au fost arestați datorită camerelor deja montate? Dați ordin ca ăștia de-și spun polițiști locali, ce sunt în realitate doar niște paznici cu fumuri, să patruleze în Văleni, în Gara Veche, prin piețe. Asanati orașul de cerșetori și boscheții, spargeți găștile de hoți. Fiți util comunității și administrați judicios și eficient bugetul ăsta precar. Hai, fiți primarul cetățenilor, nu al partidului!!!!

 3. pune camerele de luat vederi unde trebuie , asta in primul rand !
  in al doilea rand , camerele de luat vederi nu suplinesc lipsa de bun simt , de competenta de inteligenta a politistilor si autoritatilor locale .
  vad ca cetatenii normali au devenit minoritari , tolarati in propriul oras , batjocoriti de cei care sunt platiti sa-i apere .
  curatenia trebuie sa inceapa cu voi , edilii si cu politiile locala , municipala si judeteana – institutii inutile in acest oras .
  apropo , cati politisti de la ordine publica vedeti pe strada patruland , pe jos , asa cum este normal ?
  cati politisti de proximitate au calcat in zonele de care raspund , cate 6 ore /zi , conform legii .
  i-ati vazut altfel decat nervosi , pe nesimtitii din politie , cand sunt chemati la interventie ?
  ati vazut un politist perchezitionand vreun derbedeu , luind masuri , ridicandu-l de pe strada , cautandu-l de droguri , arme albe , etc ?
  au curaj penibilii in uniforma sa actioneze impotriva delincventilor , interlopilor , gastilor , etc ?
  nu , in fiecare gasca o sa gasiti politisti . au fots arestati prea putini , au scapat usor , dora cei de la circulatie , doar catana , doar blagocin , etc .
  dati exemplu un singur oras din tara , indiferent de marime , care are astfel de probleme grave , pe linia sigurantei publice ( generate , in primul mrand , de alte mizerii , mult mai mari ) !

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.