Doi barbati s-au ales cu dosar penal pentru braconaj dupa o vanatoare de pasari. Ei vanasera in baza unei autorizatii, insa au continuat vanatoarea si dupa expirarea acesteia, incalcand astfel legea, anunta IPJ Neamt:

”Polițiștii Serviciului de Arme Explozivi și Substanțe Periculoase verifică periodic activitatea membrilor asociațiilor de vânători de pe raza județului Neamț, pentru prevenirea oricăror abateri de la legislația în domeniu.

Astfel, în urma unei activități de control desfășurate de polițiști față de o partidă de vânătoare de păsări, ce a avut loc în data de 09.10.2017, s-a stabilit că doi bărbați de 50 și 67 de ani, din Ion Creangă au organizat şi au participat la o vânătoare pe fondul de vânătoare Deleni, în baza autorizaţiei, dar și după expirarea valabilităţii acesteia. În acest caz, polițiștii au demarat cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic, constând în vânătoarea efectuată fără respectarea condiţiilor înscrise în autorizaţia de vânătoare, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 42 alin. din Legea nr. 407/2006. Totodată au fost indisponibilizate permisele de armă şi de vânătoare a celor doi bărbați.”

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.