Guvernul Dancila a fost demis astazi in Parlament in urma motiunii de cenzura initiate de partidele din opozitie si intitulata “Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!“. PNL, Pro Romania, ALDE, USR si UDMR au reusit sa adune un numar 238 de voturi impotriva cabinetului Dancila. Pentru a darama Guvernul, opozitia avea nevoie de cel putin 233 de voturi. In total au votat 244 de parlamentari, restul abtinandu-se de la vot, inregistrandu-se 242 de voturi valabil exprimate. Cifrele sunt oficiale, prin urmare, PSD a pierdut guvernarea la aproape 3 ani dupa castigarea alegerilor parlamentare in decembrie 2016.

Opozitia reproseaza in principal Guvernului PSD ca se folosesc bani publici pentru interesul membrilor de partid, ca a actionat in permanenta im potriva justitiei. Raluca Turcan a spus de la tribuna Parlamentului ca 7 din 10 legi pe justitie facute de PSD, au fost declarate neconstitutionale, ceea ce este echivalentul unui abuz constitutional. Totodata, parlamentarii semnatari ai motiunii sustin la unison ca Guvernul Dancila este cel mai incompetent executiv pe care l-a avut Romania in ultimii 30 de ani.

Dupa demiterea de astazi, Viorica Dancila ramane prim ministru interimar cel putin 45 de zile, pana la desemnarea si votarea in Parlament a unui alt prim ministru.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.