Primarul Andrei Carabelea exclude (cel putin pe moment) o alianta PNL-PSD in Consiliul Local Piatra Neamt, unde liberalii detin majoritatea alaturi de USR si Pro Romania, partide care au primit si cele doua functii de viceprimar. Carabelea spune ca majoritatea actuala se va mentine in continuare, desi PSD si PNL sunt impreuna la guvernare. ”In momentul de fata functioneaza foarte bine majoritatea pe are am reusit sa o realizam acum un an, a avut vulnerabilitatile ei la inceput, dar din punctul meu de vedere, actionam acum cat se poate de disciplinat, ne ascultam parerea, lucram foarte bine, nu exista absolut nicio amenintare.

Intelegerea este una strict legata de formarea guvernului in Parlament, cu sustinerea unei majoritati PNL-PSD-UDMR. La Piatra Neamt lucrurile merg in continuare asa cum sunt si astazi, cu o majoritate PNL-USR-Pro Romania. O majoritate care functioneaza foarte bine, drept dovada si unanimitatea de care am avut parte in ultima sedinta a Consiliului Local (…) nu exista nicio directiva de la centru, care sa ne impuna o colaborare si formala cu PSD la Piatra Neamt”, a declarat Carabelea in aceasta dimineata la Exploziv TV, la emisiunea Revista Presei, realizata de Cezar Filip.

Conform unor surse politice, in Neamt se fac deja calcule pentru impartiri de functii si majoritati intre liberali si PSD-isti, iar Primaria Piatra Neamt este una dintre tintele PSD, unde se vrea o functie de viceprimar. Alte functii vizate de PSD-istii din Neamt, sunt cea de prefect sau de subprefecti si de directori prin deconcetrate.

In schimbul functiei de viceprimar la Piatra Neamt pentru PSD, liberalii ar urma sa primeasca o functie de vicepresedinte la CJ Neamt.

Conform presei centrale, la inceputul saptamanii viitoare, ar urma sa inceapa ”marea împarteala” la nivel national, intre liberali si social democrati, iar marea bătălie este pentru algoritmul prin care vor fi împărțite functiile de prefecti, fiecare partid dorind să domine cât mai multe județe.

Potrivit stiripesurse.ro, în BEX-ul PNL, dar și în CPN-ul PSD se vor discuta trei scenarii de lucru:

1. Partidul care deține funcția de președinte de CJ să aibă și prefectul. În această variantă, un partid ar stăpâni autoritar un județ.

2. Partidul care deține funcția de președinte de CJ să nu aibă și prefectul. În această variantă, cele două partide s-ar putea controla reciproc.

3. Dacă ai ministru dintr-un anumit județ, atunci nu mai ai și prefectul în județul respectiv. Această măsură ar lovi dur în PNL, asta pentru că mai mulți grei ai PNL și-au înșurubat oameni apropiați în funcțiile de ministru.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.