Casa din Roman in care s-a nascut marele dirijor si compozitor roman, Sergiu Celibidache, a ajuns subiect de lauda electorala pentru primarul PNL, Lucian Micu. Acesta a anuntat astazi ca a gasit mijloace prin care casa ar urma sa fie reabilitata/conservata. Problema este ca Primaria Roman nu are cum sa se atinga de casa, pentru ca aceasta este in proprietatea Consiliului Judetean Neamt, care a si demarat un proiect pentru reabilitarea obiectivului. Prin urmare, Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt, a reactionat la afirmatiile lui Micu, spunand ca l-a prins cu o minciuna mare. ”Primaru’ Micu prins cu o minciună mare! Am fost surprins să aflu că primarul liberal al municipiului Roman, domnul Lucian Micu, dezinformează cu bună știință, afirmând că a găsit soluții pentru salvarea uneia dintre clădirile emblematice ale urbei mușatine – Casa Celibidache.

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, primarul liberal Micu lasă să se înțeleagă că administrația romașcană a obținut aprobările necesare de la Compania Națională de Investiții pentru finanțarea lucrărilor de modernizare a acestei clădiri monument istoric. Eu înțeleg că ne aflăm în campanie electorală, dar să-ți asumi meritele altora nu e tocmai onorant!

De fapt, asta face PNL: minte-ntruna! Edilul romașcan nu face altceva decât să-și mintă propriii concetățeni prin omisiune. El a „uitat“ să precizeze un lucru deosebit de important: Casa Celibidache nu se află în proprietatea municipiului Roman, ci a județului Neamț! Acest obiectiv a fost preluat de către Consiliul Județean ca urmare a HCL Roman nr. 52/2018, cu scopul de a fi salvat de la degradare, iar în ședința de luna trecută a fost prelungit termenul, până la 1 septembrie 2021, pentru a ne putea încadra cu toate etapele premergătoare începerii lucrărilor de consolidare și executarea lor.

Unde e contribuția domnului primar Lucian Micu în rezolvarea unei chestiuni atât de importante pentru romașcani? De fapt, edilul șef are dreptate când spune că a găsit o soluție! Aceasta este Consiliul Județean Neamț, care de mai bine de un an s-a preocupat continuu de pregătirea documentației și de corespondența cu instituțiile statului responsabile de emiterea avizelor pentru un astfel de proiect de consolidare!

Aceasta este situația clară în care se regăsește în acest moment Casa vornicului Done, cunoscută drept Casa Celibidache, clădire în care în anul 1912 a văzut lumina zilei unul dintre cei mai importanți dirijori ai omenirii, Sergiu Celibidache.

Le garantez romașcanilor că acest edificiu din orașul lor va fi salvat și redat circuitului turistic și cultural!”, a declarat Ionel Arsene.

In sprijinul afirmatiilor sale, Arsene a facut publice si documentele care demonstreaza ca proiectul pentru reabilitarea Casei Celibidache a fost deja avizat tehnico-economic si ca obiectivul este in proprietatea CJ Neamt, deci primarul Micu a mințit cand a spus ca ar putea interveni asupra cladirii.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.