In timp ce parlamentarii din Neamt s-au ascuns in fata dramei familiei medicului pietrean Camelia Smicala, ai carei copii au fost efectiv rapiti in cel mai pur stil nazist de statul Finlandez, iata ca un deputat din Galati a luat atitudine (VEZI VIDEO MAI JOS!).

Doru Coliu, deputat PMP pentru Diaspora, a sustinut astazi o declaratie in Parlamentul Romaniei, in care atrage atentia presedintelui Iohannis si Guvernului, ca prin neimplicarea lor in acest caz, Romania este privita ca o tara de mana a treia. El da exemplul presedintelui Rusiei, Vladimir Putin, care intr-un caz asemanator a mers personal in Finlanda si s-a intors de mana cu familia care trecea prin aceeasi drama ca si Camelia Smicala:

”Cum este posibil ca Preşedintele României, MAE sau Ministerul pentru Românii de Pretutindeni să nu ceară explicaţii zi de zi autorităţilor finlandeze în cazul abuzurilor comise asupra doamnei Smicala? Presedintele Rusiei a mers personal în Finlanda când a avut de-a face cu abuzuri asupra cetăţenilor proprii şi nu a plecat de acolo pana nu a luat copiii şi a ameninţat Finlanda cu ruperea relaţiilor bilaterale. Îşi imaginează cineva ce torent de vociferări şi proteste ar fi stârnit comiterea de către autorităţile române a unor asemenea abuzuri asupra unui cetăţean finlandez? Îsi imaginează cineva că Franţa, Germania, Italia sau Polonia ar fi stat cu braţele încrucişate dacă asemenea abuzuri sau nedreptăti erau comise împotriva unuia dintre cetăţenii lor?

Ca Deputat al românilor din Diaspora este în obligaţiile mele să încerc să rezolv sau să aduc la cunoştinţa Parlamentului şi Guvernului asemenea cazuri de un dramatism rar întâlnit. Este datoria mea să cer în numele doamnei Smicala, CETATEAN ROMÂN, ca autorităţile române să ia atitudine.

În consecinţă, cer Domnului Presedinte Klaus Iohannis, Guvernului României şi în special Ministerelor competente să ridice problema acestui caz dramatic pe lânga autoritatile finlandeze competente. Domnule Preşedinte, Doamnelor şi Domnilor Miniştri, prin neimplicarea dumneavoastră în apărarea drepturilor cetăţenilor români faceţi ca România să fie privită precum o ţară de categoria a 3-a, o ţară ai cărui cetăţeni pot fii umiliţi fară să existe riscul unor luări ferme de poziţii din partea autorităţilor de la Bucureşti.

Poate că ar fi timpul ca autorită şi drepturile garantate de către aceasta Uniune Europeană, un vis frumos, ce este pe cale să devină un coşmar urât pentru unii cetăţeni români”, a declarant deputatul PMP, Doru Coliu.

Ionut CORFU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.