Doi români din Moldova de peste prut, merg pe jos peste 500 de km spre Alba Iulia unde vor sa fie prezenti la Sarbatoarea Centenarului Marii Uniri. Ei au fost surprinsi astazi (18 noiembrie) in Cheile Bicazului, de catre cunsocutul politist nemtean, Marius Coserariu. Acesta i-a vazut ”inarmati” cu steaguri tricolor, a banuit ceva, a oprit si i-a filmat in timp ce a schimbat cateva cuvinte cu cei doi. Asa a descoperit ca este vorba despre un barbat mai in varsta (aproximativ 80 de ani) si un tanar, ambii plecati pe jos spre marele eveniment romanesc, tocmai din orasul Balti din R. Moldova.

”La data de 18.11.2018, în timp ce mergeam spre Brașov pentru a participa la un spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri, prin Cheile Bicazului am întâlnit niște români adevărați din or. Bălți, Republica Moldova, unul dintre ei trecut bine de 80 de ani, înarmați cu Tricoul sfânt la piept și Crucea-n suflet. Aceștia au plecat în marș, PE Jos, de la Bălți, pentru a ajunge la Alba-Iulia la 1 Decembrie în vederea sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. Cu ei au luat și un cățel și nu aveau decât strictul necesar. Umil, le-am oferit 4 mere, o pungă de pufuleți și o sumă modică de bani, pentru a-și cumpăra un ceai, o cafea, o ciorbă. Bătrânul a refuzat banii, spunând cu glasul tremurând că “ni-i rușine”. Am insistat, iar până la urmă a acceptat, cu ochii în lacrimi. Tot cu ochii în lacrimi l-am îmbrățișat pe bătrân și cu emoții în glas le-am urat “drum bun” și să le ajute Dumnezeu să ajungă cu bine la Alba-Iulia, salutând-ne la urmă cu “TRĂIASCĂ ROMÂNIA DODOLOAȚĂ!”. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, spune politistul Marius Coserariu, dupa inedita intalnire.

Filmarea are in cateva ore peste 300 de share-uri, 15.000 de vizualizari, iar in urma publicarii, au aparut deja oferte de cazare gratis la Alba Iulia, pentru cei doi romani.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.