Pe fondul războiului din Ucraina și pe fondul implicării tot mai directe a României în conflictul dintre Rusia și Ucraina, dar despre care statul român nu vorbește nimic oficial (livrări gratis de armament și combustibili chiar cu riscul prăbușirii economiei- vezi gaura la buget estimată la 25 de miliarde de lei/5 miliarde de euro sau criza cerealelor), se nasc diverse speculații în rândul opiniei publice, pe care oficialii români nici nu le confirmă, nici nu le infirmă, ceea ce induce în rândul opiniei publice un sentiment de nesiguranță, unul dintre ingredientele de bază care alimentează așa-zise teorii ale conspirației.

Un ultim astfel de episod, desfășurat săptămâna trecută, îi face pe români sau cel puțin pe cei din Moldova, regiunea cea mai apropiată de frontul ruso-ucrainean, să se întrebe pe bună dreptate, Ce știu ei și noi nu știm?

Conform presei locale din județele Iași și Botoșani, reprezentanți ai armatei americane au descins la Spitalul Județean din Botoșani și la spitalul Sfântul Spiridon şi Spitalul Militar din Iași. ”O delegaţie medicală a armatei SUA a fost într-o inspecţie fulger în cel mai mare spital al judeţului. Deşi s-au deplasat cu două maşini ale Ambasadei SUA, cei din delegaţie nu au specificat un scop clar al vizitei. Aceștia au fost extrem de discreţi legat de sosirea lor în spital. Cea mai mare parte a personalului medical a aflat cu zece minute înainte ca aceştia să ajungă în curtea unităţii (…)Ulterior, medicii americani au vizitat o serie de secţii care ar putea trata o serie de traumatisme”, scrie Monitorul de Botoșani.

Este clar că astfel de inspecții fulger au loc cu un scop, iar dacă luăm în calcul și miile de militari NATO mobilizați în România, în special în regiunea Molodovei (sunt văzute tot mai des coloane militare tranzitând inclusiv județul Neamț), cu tot cu tehnică de război, pare că nu ne așteaptă deloc vremuri bune.

Vezi si

Șoferul camionului cu motorină care s-a răsturnat pe E85 în Neamț este din Ucraina

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

61 COMENTARII

 1. I auzi la ala ca au venit americanii sa ajute. Americanii vor sa iste un razboi in toata lumea, si le trebuie spitale sa si trateze militarii raniti prin ucraina. Aia le trebuie. Vor neaparat razboi dar ei stau bine merci pe un alt continent!

 2. Niste mizerii ordinare si de o parte si de alta parte, dumnezei pe pamant se cred si noi ca dobitocii acceptam sa stam la mana lor.

 3. Penru ucrainienii raniti pe front care sa fie spitalizatila noi..
  ADMIN: Sigur că da. Frontul este la vreo 800 de km de Botoșani. Și cu ce îi aduc? Cu autobuze? Că la Botoșani nu este aeroport. Și dacă ar fi să îi aducă cu avioane la Iași, cum zboară ele pe deasupra unei țări în război?

  • Sunt soldati ucrainieni in spitalele din Polonia, Slovacia, Cehia, Germania. Aia cum au ajuns? Dar daca va place sa creati panica vedeti ca nu tine…

 4. “Este clar că astfel de inspecții fulger au loc cu un scop … pare că nu ne așteaptă deloc vremuri bune”.

  Pare ca nivelul de inteligenta a celui care a scris articolul este extrem de limitat. Este clar ca are un scop anume.

 5. Este mai mult decat necesara intensificarea prezentei militare NATO si SUA in zona Republcii Moldova.
  Federatia Rusa NU trebuie mai trebuie sa devina nuciodata fostul.ex-URSS.
  Este necesar ca NATO sa fie puternic intarit ca sa aiba o reactie instanta si anihilatoare ale trpuelor primitive ale Federatiei Ruse,dar si in cazul in care dau un atac nuclear tactic.Vai de mama lor ce vor pati.Europa trebuie sa ramana libera si cu valoru autentic democrate.

  • PAREREA MEA E SA NU SE AJUNGĂ LA LOVITURI NUCLEARE TACTICE NUMAI DE DRAGUL DE A VEDEA CE VOR ,, PĂȚI,,RUSII !!! CEI. CARE O VOR,, PĂȚI,,CU ADEVARAT SUNTEM. NOI ROMANII…CHIAR NU AVEM NEVOIE DE LOVITURI TACTICE LA NOI IN ȚARĂ ..UNII. V
   ORBITI ASA DOAR CĂ SA VA AFLATI IN TREABĂ !!

  • Mai bășină împuțită, tu vei merge la război, avem noi nevoie de război??? Ce ne trebuie mă războiul ălora care te vor călca pe fudulii și trec mai departe, iar pe tine te vor devora viermii,???

   • Mai bine nici nu se putea,în japonia și koreea de sud rata suicidului este pe primul loc în lume,iar în koreea de sud și alcolismul.

  • Coreea de Sud,Japonia ,RFGermania și toată Europa occidentala, Taiwan si etc.
   Unde a fost zona de influență a URSS-
   Coreea de Nord, Cuba, Somalia, Angola Europa de Est și etc.

  • Ai zis-o Florine………….mai intereseaza-te……..Nu tin nici cu unii nici cu altii……..era mai bine sa fim neutrii…….ceva de genul’….pe aici nu se trece…..’

 6. De ce credeti ca guvernul american acorda burse unor elevi romani dupa ce erau bine verificati? Voiau sa-si asigure din timp cozile de topor in Romania,care ulterior sa fie promovate in functii de conducere si sa faca ce li se spune.
  ADMIN: Clar ca bună ziua. Cozile de topor sunt deja pe funcții. Un exemplu este ministrul Sebastian Burduja, omul cu o ascensiune fulminantă în doar câțiva ani după ce s-a întors din SUA, unde a studiat și a lucrat la Banca Mondială.

 7. Suntem o țară foarte dezvoltata și destul de puternică militar. Cred că am face față oricăruia agresor inclusiv americanilor,părerea asta o am din analiza răspunsurilor voastre de aici. Deci pe unde au fost americanii a rămas mare sărăcie, pe unde au trecut rușii e bunăstare și armonie. Aveți dreptate, ne-ar trebui o dictatură rusească unde numai dacă ești hoț sau criminal prosperi în societate. Bine că ați învățat să citiți și să scrieți dar păcat că nu puteți ajunge în fruntea tării cu atâta tărie de caracter.

  • Iorgule esti debil. Mai hoti decat astia care ne conduc nu cred ca exista!
   Cand te vor transforma in carne de tun va fi prea tarziu sa-i pupi in fund pe nemernicii de americani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.