Liviu Harbuz s-a razgandit si nu a mai demisionat astazi din Consiliul Local Piatra Neamt, iar alianta cu PNL- Pro Romania a ramas in picioare.

Ieri, Pro Romania Neamt anunta intr-un comunicat de presa ca neseriozitatea liberalilor i-a determinat pe oamenii lui Ponta din Neamt sa iasa din alianta cu PNL, urmand ca astazi, Liviu Harbuz sa-si dea demisia din Consiliul Local Piatra Neamt (dupa ce a pierdut procesul cu ANI), ceea ce ar fi insemnat blocarea alegerii viceprimarilor, pana cand ar fi fost validat urmatorul consilier local de pe lista Pro Romania, pentru ca legea prevede ca viceprimarii se pot alege doar cand Consiliul Local este complet si toti consilierii sunt validati.

In aceasta dimineata, surse din Pro Romania, anuntau ca Harbuz si-ar fi dat demisia din CL. A urmat o replica a primarului Carabelea, care-l acuza pe Harbuz ca urmareste anumite interese, altele decat cele ale comunitatii, cu cateva ore inainte de sedinta de CL, in care urmau sa se dezbata peste 50 de proiecte.

La ora 14 a avut loc sedinta ordinara de CL, la inceputul careia a depus juramantul un consilier local PSD, Consiliul Local devenind astfel complet, altfel nu s-ar fi putut alege niciun viceprimar. PSD-istii ar fi vrut sa tina blocata in continuare alegerea viceprimarilor, fara sa stie ca de fapt Harbuz nu demisioneaza, jocul lui de-a demisia, fiind de fapt o capcana pentru PSD-isti, care au crezut ca daca intra cu acte in regula in consiliul local si ultimul PSD-ist, oricum nu vor putea fi alesi viceprimarii, pentru ca lipsea un consilier local, adica Harbuz.

In timpul sedintei a aparut si Liviu Harbuz, anuntand ca revine asupra demisiei din aceasta dimineata si vrea sa participe la votarea proiectelor, starnind revolta consilierilor PSD, care au reclamat ca Harbuz este in ilegalitate.

A urmat apoi un circ in toata regula. Consilierul local PSD care tocmai depusese juramantul online pentru ca este in carantina, a revenit si el si a anuntat ca demisioneaza, tot online. Asa s-ar fi putut bloca alegerea viceprimarilor. I s-a replicat ca nu-si poate da demisia online, ci aceasta trebuie inregistrata fizic, la Registratura primariei. Imediat, un om de la PSD a fugit cu demisia scrisa a consilierului local la primarie, insa documentul nu a putut primi numar de inregistrare, pentru ca la Registratura se terminase programul.

Dupa terminarea sedintei ordinare, a fost convocata imediat o alta sedinta, de îndată, la care PSD-istii au refuzat sa mai participe. Astfel, s-a putut vota un viceprimar din partea Pro Romania. Este vorba despre Alin Lehadus (foto jos), intrat in politica cu putin timp inainte de alegerile locale. Lehăduș are 32 de ani si este cel mai tanar viceprimar din istoria orasului Piatra Neamt. Fiind ales cu 16 voturi din 16 (PNL- Pro Romania- USR- PMP), este evident ca alianta a ramas in picioare, cel mai probabil dupa ce au avut loc negocieri dure inainte de sedinta de CL.

Pentru a doua functie de viceprimar au fost propusi Mihai Obreja si/sau Constantin Teodorescu, insa ambii au refuzat sa preia o astfel de functie.

Opozitia (PSD si ALDE) reclama acum ca sedinta in care Alin Lehăduș a fost ales viceprimar a fost ilegala, urmand sa atace Hotararea in instanta si s-au aratat indignati si revoltati de circul in care a fost transformata sedinta de astazi de Consiliu Local.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.