La inceputul acestei saptamani, politistii rutieri au luat la puricat soferii care circula pe drumurile publice cu autoturisme necorespunzatoare din punct de vedere tehnic. S-a urmarit in special verificarea celor care folosesc sisteme de iluminat neomologate, starea anvelopelor, a franelor si a directiei, anunta IPJ Neamt:

”Polițiștii rutieri au fost angrenați, în zilele de 30-31.10.2017, în acțiuni punctuale desfășurate împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român, pentru depistarea în trafic a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic.

Echipele de control au urmărit verificarea sistemului de frânare, a mecanismului de direcţie, instalaţiei de iluminare/semnalizare, existenţei şi autenticității seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, precum și a legalității montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate.

În urma controalelor efectuate în trafic, polițiștii au verificat 49 de autovehicule. Pentru neregulile depistate, au fost aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 4 pentru defecțiuni ale sistemului de rulare (anvelope),13 pentru defecțiuni ale instalațiilor de iluminare/semnalizare și 19 pentru alte defecțiuni tehnice. Pentru alte abateri de la normele rutiere, polițiștii au aplicat 9 sancțiuni în conformitate cu OUG 195/2002rep. Ca măsură complementară sancțiunii aplicate, polițiștii au retras 5 de certificate de înmatriculare.”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.