Un comunicat de presa al DSP Neamt anunta ca in spitalele din judet nu exista nereguli. De fapt ar fi ceva, ”niste apa sterila care nu era sterila”, gasita in trei locuri. Comunicatul nu precizeaza care sunt unitatile in care s-a constatat prezenta apei nesterile, insa se arata ca au fost controlate timp de aproape o luna (2mai -31 mai 2017) 11 spitale, 5 private si 6 de stat, acestea din urma fiind Spitalul Judetean De Urgenta Piatra Neamt, Spitalul Municipal de Urgenta Roman, Spitalul de Psihiatrie Sf. Nicoale din Roman, Spitalul orasenesc Sf. Dimitrie din Targu Neamt, Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani si Spitalul Orasenesc Sf. Ierarh Nicolae din Bicaz.

S-au mai constatat si niste ”depasiri la indicatorul NTG” (Asa scrie in comunicat asa redam si noi. Comunicare a la DSP)

Pentru aceste abateri, s-au aplicat doua avertismente si opt amenzi in valoare totala de 4.000 de lei. In comunicat nu se specifica cine a luat amenzile si nici cine a primit avertismentele, insa un lucru e clar, in spitalele din Neamt toate sunt la locul lor.

Controalele au fost facute ”conform actiunii tematice de control dispusa de catre Ministerul Sanatatii”, se mai arata in comunicatul DSP Neamt.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.