Imagini de cosmar in curtea unei batrane fara ajutor din satul Ruseni, comuna Borlesti, judetul Neamt. Un nuc gros si batran s-a prabusit peste casa femeii in varsta de 94 de ani iar viata ei este in pericol in orice moment. Cazul ne-a fost semnalat de catre oameni din comuna care nu o pot ajuta, copacul putand fi ridicat doar cu utilaje de mare tonaj si de echipe specializate in misiuni de acest gen.

Totul s-a petrecut in urma cu aproximativ 4 saptamani cand o parte din judetul Neamt a fost lovita de furtuni violente. Nucul din curtea batranei a fost smuls cu totul de vant si aruncat peste bordeiul in care aceasta isi duce zilele la varsta senectutii.

Curtea ei este plina de crengi, frunze si resturi din copacul prabusit. Acoperisul locuintei a fost distrus in mare parte, femeia locuind aproape sub cerul liber, insa nu se poate interveni pentru reparatii pana ce nu este degajat arborele. Viata ei este permanent in pericol, peretii din lut si foarte vechi ai locuintei putand ceda in orice moment, rezistenta lor fiind slabita de apa provenita din precipitatii si de greutatea nucului.

Primarul Vali Puica nu a putut fi contactat, desi s-au facut incercari repetate in acest sens, insa poate macar dupa acest articol se va preocupa de soarta acestei batrane din comuna pe care cel putin teoretic o administreaza intre reprizele de postari pe facebook cu ode aduse partidului. Suntem tare curiosi sa auzim explicatiile lui, avand in vedere ca la momentul in care s-a petrecut grozavia din curtea batranei, judetul Neamt era sub atentionare meteo de cod portocaliu si toate pagubele si situatiile de urgenta ar fi trebuit identificate si raportate catre ISU. Daca in 4 saptamani nu a avut timp sa afle despre aceasta situatie, insa a avut timp sa pune poze pe facebook cu buldoexcavatoare care ”intervin la inundatii”, primarul Puica ar trebui sa-si caute altceva de facut.

Teodorescu Eugenia nu are copii si nici rude in viata. Oamenii care ne-au rugat sa facem public acest caz, fac un apel la autoritati pentru a interveni, dar si la persoanele cu suflet mare care au posibilitatea sa ajute pana nu e prea tarziu.

Ionut CORFU (foto- cititori)

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. DAR RESTUL OAMENILOR SAU CHIAR VOI, NU PUTETI SESIZA ISU? SAU POATE ASTA E UN ARTICOL PREA BUN SI TREBUIE SA FACA CEVA VILVA? OARE SE URMARESTE SA SE SPELE SI NISTE RUFE MURDARE?….

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.