Terenul pe care a fost construita vechea Piata Centrala a orasului a revenit in patrimoniul Primariei Piatra Neamt, iar valoarea investitiilor pentru constructia unei noi piete se ridica la aproape 17.900.000 lei. Municipalitatea spera sa gaseasca bani la Guvern si la Ministerul Dezvoltarii, iar proiectul noii piete cuprinde o viziune moderna a comertului agroalimentar.

Doua hotarari ale Consiliului Local Piatra Neamt, legate de Piata Centrala, au fost dezbatute si aprobate de consilierii municipali. Ambele prevad pasii necesari pentru inceperea constructiei unei noi piete agroalimentare. Conform legii, pentru a se putea demara constructia, partial finantata cu bani de la bugetul local, terenul aferent pietei trebuia sa revina in patrimoniul Primariei Piatra Neamt. Conform raportului de specialitate, atasat hotararii Consiliului Local Piatra Neamt, mai bine de 11.000 de metri patrati concesionati CMI Urban, au trebuit „returnati” Primariei. In paralel, Consiliul Local Piatra Neamt a aprobat memoriul tehnic general privind investitia Construire Piata Centrala in municipiul Piatra Neamt. Conform acestui memoriu tehnic, trimis si catre Guvern si Ministerul Dezvoltarii Regionale, in scopul obtinerii finantarii, valoarea totala a investitiei propuse, pentru noua Piata Centrala a municipiului Piatra Neamt este de 117.900.000 lei.

La parter va functiona zona legume – fructe, iar distributia functiunilor este facuta dupa specificul fiecareia dintre acestea. Parter zona P+1E: zona carne si peste – extindere pe latura nordica, zona lactate si oua, zona vanzari produse panificatie, zona cantare, zona expozitie (amenajata in hol), zona unelte agricole (amenajata in hol), punct control veterinar, cu acces si din exterior, spatii depozitare, grupuri sanitare separate pe sexe si persoane cu handicap, fast food, zona pentru copii – hol. Se va repara actualul sistem de colectare a apelor rezultate din spalare – deschis, vizitabil, acoperit de un gratar metalic pentru a se preveni eventualele colmatari ale deseurilor. La etaj – partial vor functiona birou administratie, pozitionat astfel incat sa aiba o buna vizualizare a halei, scari si lifturi de acces pentru marfa – personal si clienti, zone pentru amenajarea de unitati alimentatie publica si grupuri sanitare, vestiare si dusuri.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.