Potrivit unor informatii obtinute pe surse, Curtea de Conturi revine spatamana viitoare in control la Publiserv. De fapt este vorba despre un megacontrol, pentru ca vor fi verificate documente din ultimii 4 ani. Se pare ca la baza deciziei stau neregulile descoperite la ultimele verificari, atunci cand Publiserv a trebuit sa inapoieze primariei 13 miliarde de lei vechi, bani incasati nejustificat in opinia inspectorilor Curtii de Conturi.

Dupa cum aratam in articolul PUBLISERV, GAURA NEAGRĂ DIN BUGETUL PRIMĂRIEI, Publiserv nu este decat un intermediar de tip capusa sau bidon intre primarie si privatii care executa lucrarile primite pe comanda de la Publiserv. De fapt Publiserv nu face mai nimic: primeste comanda de la primarie, privatii fac lucrarea, Publiserv plateste catre privati ceea ce s-a lucrat la preturi de multe ori sub cel al pietei, apoi factureaza catre primarie dupa ce isi pune un adaos care uneori este chiar si de sapte ori suma platita catre privat. Sifonarea banilor se face prin acordarea de prime catre conducere, pentru management de succes.

Compania a trimis ieri presei o lista cu firmele private care executa lucrari pentru Publiserv lasand impresia ca acestea sug sangele pietrenilor. Nu este nici pe departe asa si trebuie spus ca Publiserv nici macar nu are oameni specializati, dar nici utilaje cu care sa fie in stare sa execute anumite tipuri de lucrari, deci practic sunt in imposibilitatea de a onora comenzile primite de la primarie daca nu ar exista firmele private.

Ramane de vazut in urma acestui control care este posibil sa dureze peste o luna de zile, ce vor constata inspectorii si daca Publiserv va fi nevoit sa inapoieze sumele pe care le-a incasat nejustificat de-a lungul anilor, dar si cuantumul acestora.

Reamintim ca nici dupa preluarea conducerii de catre Valentin Ciobanu (PNL), lucrurile nu sunt deloc in regula la Publiserv. Desi la instalarea lui a vorbit despre ”eficientizare” si alte clisee, numarul persoanelor angajate in conducere a crescut si se fac achizitii care ar putea ingenunchea definitiv compania. Drept dovada, faptul ca noi am depus de o saptamana o cerere in care cerem detalii despre niste achizitii facute imediat dupa ce a fost numit director, iar raspunsul se lasa asteptat, probabil pentru a putea fi un pic coafat si  fardat. Este vorba despre achizitii de echipament de protectie (directorul Ciobanu are o firma care exact cu asa se ocupa), despre sute de milioane platite pe certificate ISO care nu folosesc la nimic, etc.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.