Primăria Piatra Neamț pare să joace un fel de bambilici cu parcările de reședinta din Piatra Neamt, dând dovadă de un amatorism maxim in administratie. Intr-o sedinta de CL extraordinara, convocata pentru dat de 15 iunie, va fi supus aprobarii un Proiect de Hotarare initiat de Andrei Carabelea, prin care parcările de resedinta vor trece inapoi in administrarea Parking SA.

La 1 martie, Primaria a luat parcarile de la Parking si le-a trecut in administrare proprie, manevra fiind descrisa la acea vreme de primar, drept o reforma. Decizia a declansat un adevarat haos, pentru ca abia dupa ce s-a pus in practica ideea, specialistii din primarie (un fel de Gașca Zurli cu Liviu Harbuz pe post de șef cabinet primar) si-au dat seama ca nu se pot reface peste noapte aproape 20.000 de contracte si ca nu se poate prelua baza de date de la Parking, adica nu se puteau gestiona parcarile. Hotararea prin care s-a legiferat boacăna, a fost suspendata de drept, după ce Prefectura a atacat-o in instanta, pentru că era intocmita si aprobata ilegal, prin urmare, parcarile au ramas ale nimanui, iar reforma primarului s-a dovedit a fi de fapt o imensa gafă.

Daca Proiectul va fi aprobat în sedinta de pe 15 iunie, parcarile vor ajunge din nou la Parking cu contract prin atribuire directă, in prima fază pentru o perioada de un an si șase luni, pana la sfarsitul anului 2023, cu posibilitatea prelungirii prin Hotarare de CL.

Totodata, in sedinta de pe 15 iunie, vor fi aprobate si tarifele pe care le va practica Parking:

  • pentru persoane fizice 175 de lei pentru un loc de parcare pe an, respectiv 15 lei pe luna
  • pentru firme 350 de lei pentru un loc de parcare pe an, respectiv 30 de lei luna
  • deblocarea rotilor masinilor parcate neregulamentar pe locurile de parcare de resedinta, va costa 100 de lei plus 100 de lei pe zi pentru fiecare zi in plus după blocare

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Ce se intampla cu cei care au semnat deja contractele cu primaria si au achitat cei 142 lei la taxe si impozite?
    ADMIN: Logic ar fi sa fie schimbate contractele pe Parking, iar contractul să curgă pana la final, pe banii deja platiti. Dar, probabil ca după adoptarea hotărârii, primaria va ieși cu explicatii suplimentare

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.