Daniel Chitoiu, candidat ALDE Neamt pentru Camera Deputatilor, vrea demararea in regim de urgenta in viitorul Parlament, a unui ”Program pentru dezvoltarea Moldovei”:

”Din punctul nostru de vedere, o economie cu mari decalaje de dezvoltare nu poate fi competitivă în ansamblul ei. În acest sens, un program privind eliminarea decalajelor de dezvoltare dintre regiunile țării va trebui de urgență demarat ( de ex. Programul pentru dezvoltarea Moldovei), cu accent prioritar pe infrastructură, investiţii în domeniul turismului care este considerat unul dintre sectoarele cu un ridicat potenţial pentru a oferi creştere şi dezvoltare economică la nivel regional, stimularea investiţiilor în industria de prelucrare a lemnului, a confecţiilor şi tricotajelor şi pe implementarea unei scheme de ajutor de stat pentru proiecte de investiţii de mărime medie.”

Dupa cum amintea si in prima sa conferinta de presa sustinuta in urma cu o saptamana la ALDE Neamt (AICI), actualul deputat si fost ministru in Guvernul Ponta, vrea sa reduca cu orice pret decalajul economic in care se afla Moldova, fata de restul regiunilor tarii, facand din asta principalul sau obiectiv in mandatul de deputat pe care il vor acorda nemtenii, considerand ca doar asa, judetele acestei regiuni istorice pot progresa:

În acest moment avem nevoie să discutăm despre proiectele care ar trebui să fie implementate pentru ca Moldova să se dezvolte, pentru că acest decalaj să fie redus. Este necesar nu numai să discutăm serios cu privire la proiectele pentru Moldova, dar sunt necesare eforturi susţinute pentru asigurarea unui cadru propice pentru dezvoltarea mediului autohton de afaceri şi creşterea investiţiilor locale în capital productiv, de la start-up-uri pâna la marile companii cu capital autohton, pentru cetățenii acestei regiuni, pentru dezvoltarea Neamtului, a comunelor nemtene. ALDE propune in programul economic ca o prioritate a Guvernului eliminarea decalajelor de dezvoltare dintre regiunile și zonele țării.

Daniel Chitoiu considera oportun ca pentru fiecare judet sa fie stabilite cel putin trei obiective care urmeaza a fi realizate de guvernul ce se va instala dupa alegerile din decembrie, din care si ALDE va face parte:

ALDE îşi propune ca pentru fiecare județ să fie stabilite cel puțin trei obiective locale sau regionale ce vor fi realizate pe durata mandatului noului Guvern. ALDE vine cu soluţii la problemele cu care se confruntă cetaţenii Moldovei, pe care ne dorim să le aplicăm în viitoarea guvernare.

Eu cred că Moldova nu a fost reprezentată la nivel parlamentar şi guvernamental de persoane cu viziune care să-şi asume responsabilităţi şi bine pregătite profesional în a argumenta şi influenţa deciziile guvernamentale pentru promovarea priorităţiilor regionale şi alocarea fondurilor pentru investiţii.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Care Moldovă ? Aia de peste Prut? Moldova a fost pe ultimul loc chiar de pe timpul lui Ceaușescu.Cei care ne-au condus de 41 de ani au avut în vedere doar meleagurile de unde proveneau.Gheorghiu-Dej a apucat să facă la Galați Combinatul siderurgic,la Săvinești-Neamț combinatul de fibre sintetice…ceva pe la Iași…și după el nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.