Direcția de Asistență Socială Piatra Neamt a  organizat o excursie pentru 50 de copii merituoși ai Centrului de sprijin și asistență de specialitate. Micutii au vizitat mai multe obiective turistice din judetul Neamt, pe intreg parcursul zilei de ieri si au avut parte si de un pranz cu bucate traditionale romanesti. Actiunea face parte dintr-un proiect cu fonduri europene nerambursabile, pentru incluziune socială și combatere a sărăciei. ”Pentru că suntem în vacanța mare și cei mai mulți dintre copiii noștri nu au avut posibilitatea de a se deplasa în afara orașului, în data de 27.07.2021, Municipiul Piatra Neamț, prin Direcția de Asistență Socială, a  organizat o excursie pentru 50 de copii merituoși ai Centrului de sprijin și asistență de specialitate.

Aceștia s-au deplasat la obiective emblematice și atractive din zona noastră: Cetatea Neamțului și Administrația Parcului Natural Vânători-Neamț cu Rezervația de Zimbri. Excursia a fost încununată cu un prânz traditional românesc. Prin această excursie am urmărit coeziunea grupului, dezvoltarea spiritului de observaţie dar și formarea unor deprinderi. Copiii au fost îndrumați să descopere frumusețile zonei noastre, dar și istoria zonei în care locuim. Ne dorim să-și dezvolte simţul estetic și spiritul de echipă, să le stârnim curiozitatea dar și dragostea pentru natură și respectul pentru frumusețile ei, pentru a păstra în memorie unele momente ce pot fi de neuitat pentru ei pentru tot restul vieţii.

Mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă această excursie, prin asigurarea accesului gratuit la obiectivele turistice și a mesei de prânz.

Aceste acțiuni se derulează în cadrul proiectului ”Servicii socio-educaționale de prevenire a abandonului familial pentru copiii noștri”, SMIS 129792, proiect ce beneficiază de o finanțare nerambursabilă din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 4 – Incluziunea socială și combaterea sărăciei.

Prin acest proiect copiii din cadrul Centrului de sprijin și asistență de specialitate beneficiază de servicii de educație non-formală și informală, consiliere/evaluare socială și psihologică de specialitate, servicii de masă și de transport de la domiciliu către centru (și retur), iar copiii din cadrul Centrului de zi pentru preșcolari Castani beneficiază de educație formală, non-formală, informală, consiliere/evaluare socială și psihologică de specialitate, servicii de masă și de transport de la domiciliu către centru (și retur). Părinții copiilor din cele două centre beneficiază și ei de sprijin prin consiliere și evaluare socială și psihologică (Școala părinților)”, au declarat reprezentantii DAS Neamt.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.