Prefectul George Lazar a anuntat ieri intr-o conferinta de presa ca au venit rezultatele testelor de laborator pentru substantele folosite la dezinfectarea drumurilor judetene, operatiune desfasurata de Drupo Neamt prin intermediul unei firme private, la comanda CJ Neamt. Potrivit prefectului Lazar, s-a constatat ca substantele au fost de fapt apa cu sapun sau lichid care spumeaza. Acesta a cerut lui Ionel Arsene demiterea in regim de urgenta a Anei Monda, directoarea Drupo Neamt, societate care se afla in subordonarea CJ Neamt. ”Cei de la Drupo si de la Consiliul Judetean Neamt nu au inteles sau nu au vrut sa inteleaga si au rastalmacit purul adevar cu privire la operatiunea de dezinfectare a drumurilor judetene care tranziteaza teritoriul judetului Neamt.

In acest sens va facem cunoscut ca au venit analizele de laborator facute din probele luate de catre Directia de Sanatate Publica Neamt (…) Cu acest tip de produs se dezinfectau strazile apartinand Consiliului Judetean Neamt, drumurile judetene. Sunt date stabilite de laboratorul de analiza care constata ca acea societate care a dezinfectat, chipurile, drumurile judetene din Neamt, a folosit un licihid care spumeaza, nici pe departe biocide sau un lichid care sa fie in conformitate cu dispozitiile legale.

Cu alte cuvinte, aceasta societate care a facut dezinfectia stradala a fost contractata de SC Drupo Neamt. SC Drupo Neamt, din punctul meu de vedere, a facut cateva greseli fundamentate. In primul rand a facut contract cu o societate care nu avea aviz nici DSP nici de la Agentia de Protectia Mediului pentru a face lucrari de dezinfectie- dezinsectie. Doi. A folosit in aceasta contractare o societate care se ocupa de vidanjari. Trei, aceasta asociere nu a respectat nici macar produsul cu care in mod corect si legal ar fi trebuit la pretul stabilit prin contract, de 0,18 lei/mp fara TVA, sa dezinfecteze in mod corect strazile.

Bucurandu-se de o stare critica, de o stare de urgenta, de o stare in care desigur, populatia judetului Neamt are o grija deosebita pentru sanatatea publica din judetul Neamt, pe fondul acestei crize s-a dorit probabil, punand pe repede inainte «Noi facem dezinfectie stradala», cu toate ca normele arata clar ca dezinfectia stradala nu produce efecte deosebite in apararea sanatatii publice a cetatenilor (…)

Dar cu toate astea, Drupo a contractat aceasta firma fara autorizatie, care folosea apa cu sapun sau cum am precizat mai devreme, lichid care spumeaza si le-a arata nemtenilor ca exista o grija deosebita pentru sanatatea publica. Sanatatea publica nu inseamna sa dai cu lichid care spumeaza pe strazi, iar in spate sa vii si sa arati, sa spui si sa te lauzi ca aperi sanatatea nemtenilor (…)

In acest sens, in mod public îi solicit demisia de onoare, daca poate sa existe onoare la ceea ce a facut, doamnei Ana Monda de la SC Drupo Neamt, sau dupa caz, îi solicit presedintelui Consiliului Judetean, pentru ca este o societate care apartine Consiliului Judetean Neamt, si inclusiv presedintele Consiliului Judetean Neamt s-a pozat aratand cetatenilor cum dezinfecteaza strazile din judetul Neamt, dar din pacate nu dezinfecta nimic, ci dadea pe strazi cu un lichid care spumeaza, care are efect zero, si asta pe banii nemtenilor, sens in care îi solicit sa o demita in regim de urgenta pe Ana Monda de la sefia Drupo”, a declarat prefectul George Lazar.

Declaratiile complete pe acest subiect, in materialul video de mai jos, de la minutul 4:40

Declarații de presă, Prefectura Neamț. Subiect: Spitalul Județean Neamț

Publicată de TVMneamţ.ro pe Marţi, 28 aprilie 2020

Documentul DSP cu rezultatele testelor de laborator:

Raport DSP

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.