Procurorii DIICOT Neamt par sa fi inceput curatenia de primavara printre traficantii de droguri. Pe 7 martie a avut loc o noua operatiune de amploare impotriva traficantilor, a doua in ultimele 2 saptamani, de data aceasta, tinta fiind traficul de droguri din scoli.

Potrivit unor surse TvmNeamt, pe 7 martie, DIICOT Neamt a descins in 6 locuinte ale unor suspecti, doua din Piatra Soimului si patru din Piatra- Neamt. In urma perchezitiilor au fost confiscate aproximativ 200 de grame de cannabis si sume de bani, iar 16 persoane au fost conduse la audieri, 6 in calitate de suspecti si 10 in calitate de martori (consumatori de droguri).

Cei 6 suspecti au varste intre 17 si 26 de ani, doi dintre ei fiind elevi de liceu. Toti au  fost retinuti dupa audieri, iar pe 8 martie, 3 dintre ei au fost arestati preventiv, iar 3 au fost pusi sub control judiciar. Reteaua din care faceau parte cei 6, se ocupa cu traficul de droguri in cel putin 2 licee din Piatra- Neamt. Din informatiile TvmNeamt, ancheta procurorilor a fost inceputa in urma cu mai bine de 2 ani, confirmandu-se astfel una dintre anchetele noastre jurnalistice, iar semnalul de alarma tras de noi a fost tratat cu maxima seriozitate: Vezi AICI- ANCHETĂ- ȘOCANT. TRAFIC DE DROGURI ÎN ȘCOLI ȘI LICEE DIN PIATRA- NEAMȚ. ELEVI DE CLASELE VIII-XII, TRAFICANȚI (articol publicat in luna noiembrie 2016)

Trebuie mentionat ca astfel de anchete pot dura ani de zile, pentru este nevoie de strangere de probe solide care presupun mii de ore de munca (filaj, interceptari, etc.) din partea politistilor si procurorilor.

Minuta instantei Tribunalului Neamt- 8 martie 2019:

Complet: C.p.4 DL
Tip solutie: admite cererea
Solutia pe scurt: Admite propunerea de arestare preventivă formulată de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Neamţ, şi în consecinţă: În temeiul art. 226 raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 08.03.2019 şi până la data de 06.04.2019 inclusiv, a următorilor inculpati: – H. P. E., , – G. I. B., , – M. V., , toti cercetați pentru săvârșirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, în formă continuată, prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea 143/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal şi deţinere fără drept de droguri de risc, prevăzută de şi art. 4 alin. 1 din Lg. 143/2000, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal. În temeiul art. 272 alin. 1 Cod procedură penală, onorariul avocatului din oficiu pentru inculpaţii M V şi G I B, în sumă totală de 626 lei, se avansează către Baroul Neamţ, din fondurile Ministerului Justiţiei. Constată că inculpatul H Paul E a fost asistat de apărător ales. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 08.03.2019, ora 17.05.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  11/2019  08.03.2019

minuta

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.