In urma cinci luni, pe 30 decembrie, tvmneamt.ro anunta ca ANI (Agentia Nationala de Integritate) a fost sesizata in privinta unei stari de incompatibilitate in care se afla consilierului local Piatra- Neamt, Valentin Ciobanu (PNL) Vezi articolul SEMNE RELE ANI ARE, PENTRU UN CONSILIER LOCAL PNL DIN PIATRA- NEAMȚ

Atunci, ca si acum, Valentin Ciobanu a avut reactii virulente aruncand in stanga si in dreapta cu acuzatii pe care toti politicienii le folosesc atunci cand sunt prinsi cu mata-n sac. Ba ca presa care scrie la comanda, ba ca sunt razbunari politice si ca nimic nu este adevarat.

Iata insa ca lucrurile nu stau chiar asa. Site-ul de stiri vestea.net a publicat documentul care arata clar ca Valentin Ciobanu este subiectul unei anchete ANI. Este vorba despre o cerere formulata de primarul Chitic, catre o entitate din subordine (posibil o societate a primariei- nu se poate sti sigur, pentru ca documentul este cenzurat), in care se solicita ”sa ne comunicati daca institutia/societatea duneavoastra a incheiat contracte de orice natura… cu SC Ava Expres Distribution SRL, SC Ava Sting SRL si SC Ava Scut SRL…” In document (foto jos), semnatarul arata ca respectiva cerere este intocmita in vederea formularii unui raspuns catre ANI. Societatile comerciale mentionate in cerere sunt administrate de Valentin Ciobanu. Asadar, ANI nu numai ca face o ancheta, dar a si extins-o cerand contracte ”de orice natura

Ca in orice situatie de acest gen, bine-nteles ca trebuie respectata prezumtia de nevinovatie, insa este destul de clar ca ANI a trecut de la verificari, la o ancheta in toata regula.

Totul a pornit dupa ce  în contabilitatea Locativserv, a fost descoperita o factura emisă de Avasting în timp ce Valentin Ciobanu era deja în mandatul de consilier. De aceea este foarte posibil sa vorbim despre un conflict de interese, atâta vreme cât Valentin Ciobanu era și administratorul societății dar și consilier local la Consiliul Local Piatra Neamț – acționarul majoritar al Locativserv.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.