Spitalul Județean de Urgență Neamț a primit miercuri 12 injectomate pentru tratamentul persoanelor infectate cu noul coronavirus, anunță Doxologia.

Aparatura medicală a fost oferită de preoții din protopopiatele Piatra Neamț și Roznov, iar cinci dintre aparate au fost achiziționate prin sprijinul Mitropolitului Serafim al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, potrivit basilica.ro.

Dr. Daniela Marcoci, managerul Spitalului Județean de Urgență Neamț, a mulțumit tuturor celor care au făcut posibilă achiziționarea aparatelor. „Aceste aparate sunt necesare, le avem și noi în dotare, însă sunt insuficiente. Aceste injectomate se utilizează în secțiile de ATI și în compartimentele de urgență. Mulțumim preoților și tuturor celor care au contribuit la această donație”.

Valoarea injectomatelor a fost de 44.000 lei. În viitorul apropiat vor fi donate şi alte aparate „Nu este singurul sprijin, mai avem comandate trei monitoare multiparametru C50 și unul dintre aceste monitoare va fi donat de Arhiepiscopia Iașilor, unul de Protopopiatul Piatra Neamț și unul de preoții din cadrul protoieriei”, a declarat părintele Valentin Tofan, protopop de Piatra Neamț.

Injectomatul este un dispozitiv medical cu ajutorul căruia soluțiile injectabile pot fi administrate fără intervenția directă a medicului.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.