Căminul de bătrâni din Piatra Neamț (Centrul Social Pietricica), aflat in subordinea DAS, este unul dintre centrele de profil din judetul Neamt, unde niciun beneficiar nu a fost infectat cu noul coronavirus, anunta primarul Dragos Chitic. Edilul le multumeste celor care sunt responsabili cu gestionarea situatiei, mai ales ca angajatii locurilor care asigura astfel de servicii, su fost nevoiti sa stea 14 zile la serviciu. ”În această perioadă dificilă, vârstnicii reprezintă una dintre categoriile de persoane cele mai vulnerabile. Din acest considerent Primăria Piatra Neamț, prin Direcția de Asistență Socială, a tratat cu maximă responsabilitate gestionarea Centrului Social Pietricica din Piatra Neamț, în care sunt cazate aproximativ 100 de persoane vârstnice.

La acest centru, ca de fapt la toate centrele sociale aflate în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială a Primariei Piatra Neamţ, au fost implementate măsuri de prevenție deosebite! Ca urmare, în acest moment, la nici unul dintre centrele sociale ale municipalității pietrene, nu avem cazuri de infecţie cu noul coronavirus.

Le mulțumesc tuturor colegilor mei care au grijă de vârstnicii instituționalizați pentru efortul depus în această perioadă. Salariații căminului de bătrâni și ai Centrului Social Împreună nu au avut o activitate deloc ușoară, întrucât au trebuit să stea izolati de familii, carantinați la locul de muncă, câte 14 zile pentru a preveni infectarea. Datorită măsurilor care au fost luate, nu avem nicio persoana infectată sau focare de infecție, cum din pacate am văzut în alte centre sociale din județ sau din țară.

Le sunt recunoscător și îi felicit pe colegii mei de la Direcția de Asistență Socială, care au fost în toată acestă perioadă în linia întâi a luptei pentru prevenirea infectării și ajutorarea populației vulnerabile!”, scrie primarul Dragos Chitic.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.