Dragos Chitic, primarul municipiului Piatra- Neamt, a reactionat pe contul lui de facebook, dupa condamnarea de astazi (11 iunie) in primă instanta (sentinta nu este definitiva) la Curtea de Apel Bacau, la 3 ani de inchisoare cu suspendare, intr-un dosar cu alti 5 inculpati, privind un schimb de terenuri presupus ilegal. Dragos Chitic apreciaza decizia judecatorilor ca fiind una nedreapta si declara ca se astepta la o achitare, pentru ca in cauza nu exista probe. Totodata, Dragos Chitic lasa sa se inteleaga ca lucrurile vor ramane neschimbate in ceea ce priveste functia si cariera sa politica, declarand ca sentinta nu poate produce efecte, pentru ca nu este definitiva. Edilul se intreaba retoric, daca mai merita pentru cineva sa detina o functie administrativa in Romania.

Astăzi Curtea de Apel Bacău s-a pronunțat ca primă instanță într-o speță în care m-am aflat alături de alte cinci persoane, pentru o faptă din urmă cu peste 9 ani, apreciată de către DNA ca fiind nelegală. 
Este o decizie neașteptată, nedreaptă și neconformă cu adevărul. Achitarea ar fi fost soluția corectă în ce mă privește, mai ales că nu există nicio probă, directă sau indirectă, care să conducă spre un altfel de verdict. Încălcarea legii nu se regăsește în modul meu de a fi, în principiile mele de viață și nu există în trecutul meu fapte de care să-mi fie frică sau rușine. Nu este o sentință care să producă efecte, pentru că nu este definitivă. Mă voi lupta în continuare cu demnitate pentru a-mi demonstra nevinovația în instanța de apel.
În perioada următoare voi analiza cu mare atenție în ce măsura, în astfel de condiții , mai merită să deții o funcție administrativă in România”, precizeaza Dragos Chitic pe contul lui de facebook.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Asa reactioneaza orice condamnat, este o decizie neașteptată, nedreaptă….Ia-te de mana cu Dragnea si Mazare.Rares Bogdan stie ca critici decizia justitiei ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.