La data de 13 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați de către un bărbat în vârstă de 38 de ani, din județul Iași, cu privire la faptul că a fost victima infracțiunii de înșelăciune.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat faptul că, în perioada august-septembrie a.c., bărbatul de 38 de ani ar fi fost contactat de persoane necunoscute care i-ar fi promis acestuia câștiguri suplimentare, determinându-l să investească suma de 40.120 de lei, în criptomonede.

Ulterior bărbatul ar fi transmis informații financiare persoanelor în cauză, iar la data de 13 septembrie a.c., ar fi constatat că suma investită în contul său este zero.

În cauză polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, pentru identificarea persoanelor în cauză și recuperarea prejudiciului.

Sfaturile polițiștilor: 

În lumea digitală de astăzi, infractorii folosesc metode tot mai sofisticate pentru a vă păcăli și a vă fura informațiile personale sau banii.

Pentru a vă proteja, vă recomandăm să aveți grijă la:

Mesaje și e-mailuri suspecte: nu deschideți atașamente sau link-uri din surse necunoscute. Verificați întotdeauna sursa și adresa de e-mail.

Cereri de informații personale sau financiare: nu dezvăluiți niciodată date personale, parole sau detalii bancare prin telefon sau online, fără a verifica autenticitatea cererii.

Comunicare cu sursa oficială: dacă sunteți contactat de instituții financiare sau autorități, verificați întotdeauna autenticitatea contactului lor prin intermediul canalelor oficiale.

Monitorizare cont bancar: verificați regulat extrasele de cont și notificați imediat autoritățile sau banca în cazul oricăror tranzacții suspecte.

Actualizați software-ul: asigurați-vă că sistemele dvs. de operare, software-ul antivirus și aplicațiile sunt actualizate pentru a preveni vulnerabilitățile.

Raportați infracțiunile: dacă deveniți victima unei fraude sau înșelăciuni, raportați imediat poliției și organizațiilor corespunzătoare.

Siguranța dvs. online este o prioritate pentru noi.

Fiți precauți și informați pentru a preveni astfel de infracțiuni și a vă proteja pe dumneavoastră și pe cei dragi.

sursa: IPJ Neamț

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.