Mesajul lui George Lazar, presedintele PNL Neamt, cu ocazia Zilei Educației: ”Educația ne deosebeşte. Un lucru pe care l-am păstrat întotdeauna în minte. Educația nu poate fi luată şi nici dată cu împrumutul. Ne defineşte pe fiecare în parte, în funcție de cât de dispuşi suntem să îi înţelegem valoarea.
Este temelia unei societăți prospere, care funcționează în acord cu principiile democratice, care investeşte în viitor şi care țineteşte să evolueze permanent.
Educația este un stimul de a fi mai buni, a înțelege mai mult, a face mai bine.
Astăzi, odată cu Ziua Mondială a Educației, mă gândesc la toți dascălii din România care investesc timp, răbdare, energie şi pasiune în viitorul nostru, în generațiile de elevi care mâine vor forma societatea în care vom trăi.
Munca lor este esențială.
În fiecare zi, fiecare cadru didactic schimbă lumea, câte puțin, în bine. Fiecare elev de astăzi, pregătit cu grijă şi dibăcie, este un stâlp al societății de mâine.
Nu realizăm poate, de fiecare dată, cât de important este procesul educațional, cât de necesară este investiția în şcoala românească şi cât de mult le datorăm cadrelor didactice, care sunt adevărații “proiectanți” ai viitorului.
 Şi spun acest lucru pentru că în şcoală se învață mai mult decât teorie.
În şcoală se formează caractere, comportamente şi valori, se fundamentează principii care rămân neschimbate uneori pentru tot restul vieții.
Dascălii au acest har de a insufla elevilor din cunoaşterea lor, dar şi puțin din suflet, din gândire, din viziunea asupra vieții.
Sunt lucruri pentru care nu le vom putea mulțumi îndeajuns niciodată.
Fiecare copil care ajunge la şcoală este un succes pentru noi, ca societate.
Şi avem datoria de a ne asigura că toți copiii României ajung în sistemul de învăţământ şi beneficiază de toate instrumentele necesare pentru a învăța, a creşte şi a progresa, indiferent de contextul social din care provin.
Trebuie să fim conştienți că educația este şansa fiecărul copil de a-şi construi viitorul cu propriile mâini, o şansă pe care noi trebuie să o protejăm pentru ei, fără compromisuri.
 Le mulțumesc tuturor dascălilor care fac lumea mai frumoasă prin educație şi le doresc putere şi curaj să crească generații tot mai MARI şi mai pregătite!
La mulți ani dumneavoastră, domnilor educatori, învățători şi profesori! Aveți tot respectul pentru ceea ce faceți pentru noi toți!”
I.C.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.