George Lazăr, președinte PNL Neamț: ”Premierul liberal Nicolae Ciucă își respectă promisiunea: un nou spital va fi construit în județul Neamț, cu fonduri prin PNRR”

Comunicat de presă- PNL Neamt: Județul Neamț va beneficia de un nou spital, construit integral cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență. Unitatea medicală din județul Neamț se află pe lista celor 27 de obiective similare care vor beneficia de finanțare prin PNRR, obiectice care au fost selectate dintr-o listă mai lungă, care a conținut 49 de solicitări de finanțare.

În acest fel, premierul liberal Nicolae Ciucă își respectă promisiunea făcută nemțenilor, iar noul spital va fi construit în Piatra Neamț. Pentru noul spital, suma alocată este de circa 200 de milioane de euro, iar lucrările vor trebui finalizate până în 2026.

PNL Neamț a avut dreptate atunci când a militat pentru întocmirea unui proiect cu șanse reale de reușită, așa cum este cel aprobat de Guvern, orice alte investiții similare, megalomanice, neavând nicio șansă de finanțare, ca urmare a valorilor mult prea ridicate, de circa 600 de milioane de euro pentru 800 de paturi, așa cum se dorea inițial.

În acest context, mă bucur că toate demersurilor pe care le-am întreprins la București, la Guvernul României, personal la premierul Nicolae Ciucă s-au concretizat în această decizie extrem de importantă pentru nemțeni. Consider că această reușită se datorează inclusiv pragmatismului consilierilor județeni și parlamentarilor PNL care, așa cum spuneam, au militat pentru respectarea legii și pentru un proiect realist.

Pentru PNL Neamț cel mai important aspect este că acest obiectiv a primit finanțare și se va construi, nicidecum cine va tăia, peste câțiva ani, panglica la festivitatea de inaugurare.

Rămânem în continuare principalii susținători ai oricăror soluții de îmbunătățire a calității actului medical în întreg județul Neamț. În continuare, vom identifica toate sursele și oportunitățile de finanțare în acest domeniu vital pentru societate. George Lazăr- Președinte PNL Neamț

I.C. (sursa foto- PNL Neamt)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.