Un bărbat din comuna Săbăoani a ajuns la spital cu arsuri grave pe trei sferturi din corp după ce i-a explodat butelia în faţă. Luni seara, bărbatul a intrat în bucătărie şi a aprins becul, moment în care a fost expulzat de suflul exploziei provocat de scăpări de gaz la butelie. Deflagraţia a distrus geamurile şi a urmat un incendiu care a cuprins bunurile din bucătărie.

Pompierii sosiţi la locul dezastrului au scos butelia şi au aerisit locuinţa, iar paramedicii i-au acordat proprietarului primul ajutor.

„Opt subofiţeri de la Detaşamentului de Pompieri Roman cu o autospecială de stins incendii şi o ambulanţă SMURD au ajuns la locul solicitării, unde paramedicii au acordat primul ajutor proprietarului, un bărbat în vârstă de 45 de ani, care suferise arsuri de gradele I, II şi III, pe aproximativ 35 % din suprafaţa corpului, la nivelul feţei, braţelor şi gleznelor, apoi l-au transportat la spital”, a declarat sublocotenentul Andrei Grancea, ofiţerul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.

Militarii au izolat zona, au evacuat butelia şi apoi au măsurat concentraţia de butan din bucătărie cu ajutorul detectorului de gaze. Proprietarul nu a simţit miros de gaz în incintă, altfel nu ar fi aprins becul. El a fost transferat de la spitalul din Piatra Neamţ cu o ambulanţă la Spitalul de arşi din Bucureşti.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.