Rezultatele controalelor cu 60 de polițiști pe șoselele din Neamț, sunt cel puțin îngrijorătoare și arată adevărata dimensiune a fenomenului privind șoferii care încalcă legile rutiere. În doar 4 zile au fost depistati nu mai putin de 1.800 de conducători auto care au comis diverse contraventii și infractiuni. Au fost suspendate 224 de permise de conducere.

Actiunile au avut loc pe fondul unui număr record de accidente înregistrate în primele 10 luni ale anului, soldate în total cu 44 de morti. Politistii rutieri din Neamt au fost sprijiniti de politisti din 8 judete și din București.

Comunicat IPJ Neamt: În perioada 23-27 noiembrie a.c., sub coordonarea  Direcției Rutiere din cadrul I.G.P.R., polițiștii Serviciul Rutier Neamț alături de polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere București, Brigăzii Autostrăzi și din cadrul a 8 Servicii Rutiere Județene, au continuat seria acțiunilor preventive desfășurate, pe raza întregului județ, pentru combaterea riscului rutier și prevenirea accidentelor de circulație.

Peste 1.800 de conducători auto au fost depistați comițând diferite abateri.

https://youtu.be/Gwnn2QTSPwU

Au fost constatate 640 de cazuri de depășire a limitei maxime de viteză admise pe sectorul de drum respectiv, 225 abateri ale bicicliștilor, 182 de abateri ale pietonilor, 39 conducători auto conducând sub influența băuturilor alcoolice în limitele contravențiilor rutiere, 27 depășiri neregulamentare și 697 de alte cazuri de indisciplină rutieră.

Pentru abaterile constatate, cei peste 55 de polițiști din Neamț, București, Brașov, Bacău, Botoșani, Vrancea, Iași, Harghita, Covasna și Suceava, aflați zilnic în teren, au reținut 224 de premise de conducere și au retras 98 certificate de înmatriculare.

În această perioadă au fost efectuate aproximativ 3.000 de testări cu aparatul etilotest și peste 130 de testări în privința consumului de substanțe psihoactive.

Pe timpul desfășurării acțiunii, polițiștii au constatat 42 infracțiuni rutiere.

Fie că vorbim de contravențiile constatate, fie că vorbim despre conducători auto depistați conducând sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, fie că vorbim de cei depistați conducând fără permis, abaterile acestora sunt extrem de grave, în contextul valorilor de trafic ridicate și al condițiilor meteo specifice anotimpului friguros.

Ne dorim, ca prezența activă a polițiștilor să descurajeze conduita iresponsabilă la volan și să ne ajute pe toți să conștientizăm rolul extrem de important pe care îl avem, fiecare dintre noi, în prevenirea producerii de evenimente rutiere.

Totodată, pe parcursul acestor zile de acțiuni de amploare, la nivelul județului Neamț, nu au fost înregistrate evenimente rutiere grave.

Aproximativ 1.850 de abateri înregistrate înseamnă aproximativ 1.850 de situații de risc identificate, la timp, de polițiști.

Conduceți prudent și respectați legislația rutieră!

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.