În numele luptei cu dictatorul Putin, minoritarul sirian Raed Arafat, sustine introducerea cenzurii in presa din Romania, pe model stalinist.

Arafat a declarat astazi ca planul DSU de a colabora cu niste ONG-uri obscure pentru a introduce in Romania cenzurarea stirilor false, trebuie sa continue, pentru ca asa vrea si Europa, adica masura ar fi o directiva europeana.

Faptul ca in Romania, ca oriunde in lume circula și stiri false, nu este nicio noutate, ba mai mult, in actualul context, stirile false sunt lansate atat dinspre Rusia lui Putin cat si de Occidentul pretins civilizat si ”politically correct”. Evident, stirile false cu potential de inducere a panicii, trebuie combatute cumva. Problema este insa, cine decide ca o publicatie trebuie suprimata pentru ca ar publica o stire sau mai multe, false? Cine decide ca o stire sau o opinie este falsa sau nu corespunde sabloanelor trasate de stapâni? Arafat? Arafat si niste ONG-uri? În baza a ce? Că așa li se pare lor?

În afara de asta, este mai mult decat dubios ca in toata povestea asta apare din nou minoritarul obraznic, Raed Arafat si DSU. DSU (Departamentul pentru Situatii de Urgenta) are cu totul alte atributii si indatoriri, decat cenzurarea presei. DSU se ocupa cu misiuni de salvare vieti si bunuri. Si atunci, ce cauta DSU-ul condus de Arafat in aceasta poveste? Poate ne raspund PSD-istii care l-au facut pe Arafat om mare si atat de intangibil, incat a ajuns sa se joace cu legea, cu nervii si cu vietile romanilor dupa bunul lui plac. Si mai nou, se joaca de-a cenzura stalinista cu toata presa din Romania.

Iar deja insuportabilul Raed Arafat, ar trebui sa fie la aceasta ora, alaturi de multi altii, unul dintre inculpatii pentru mortii din pandemie, pentru ororile comise in Romania in pandemie (si nu numai), comparabile cu ororile pe care le comite in aceste zile armata rusa in Ucraina.

In loc sa dea declaratii in fata procurorilor si judecatorilor, sirianul adoptat, tratat și tolerat de români mai mult decât omenește, pune la cale planuri staliniste, de suprimare a presei. Pentru ca asta se va intampla, stiind ca Arafat a demonstrat si pe timpul pandemiei ca are porniri totalitariste (in anul 2020 au fost inchise site-uri pe motiv ca nu reflectau realitatea asa cum si-ar fi dorit odiosul Grup de Comunicare Strategica), pe care nu le mai ascunde, ba chiar si le etaleaza cu maxima nesimtire. O publicatie care nu-i va cânta in struna lui Arafat, Iohannis, Ciucă sau Ciolacu, va fi invinuita ca are opinii antioccidentale sau proputiniste si va putea fi eliminata, exact ca in regimurile totalitariste, ca in Siria lui Arafat. Daca asta e democratie, inseamna ca ar trebui sa ne pregatim tablouri cu Arafat, pe care sa le punem pe pereti in scoli si institutii ale statului. Pentru ca daca se pune in practica si aceasta aberatie, nu mai este mult pana acolo.

Iata ultima declaratie data astazi de minoritarul Arafat pe acest subiect:Dezinformarea este o armă a altora în acest moment. Noi trebuie să o combatem. Noi nu am trecut la închiderea unor portaluri, dar vedeţi în lume s-au luat unele măsuri democratice. Dar o armă folosită în aceste momente, armă a dezinformării şi manipulării trebuie oprită cu toate mijloacele.

Monitorizarea şi răspunsul la anumite chestiuni inexacte, distorsionate şi în mod intenţionat dezinformatoare este o datorie a noastră, sunt directive europene în acest sens, sunt reguli europene.

Este un grup de colaborare, nu există un şef care să zică faceţi asta. Suntem parte din acest grup şi alţii pot face parte, şi informaţiile nu sunt destinate DSU, ci şi altor entităţi, şi private şi publice, şi din mediul ONG-urilor. Nu sunt informaţii destinate doctorului Arafat ca să ne înţelegem, dar DSU le va folosi pentru a răspunde şi a clarifica lucrurile care sunt exprimate sau reflectate ăn mod fals sau distorsionat în spaţiul public”, a declarat Raed Arafat, citat de stiripesurse.ro

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.