Incendiile de vegetatie sunt la ordinea zilei si dau mari batai de cap pompierilor. Desi ISU Neamt a transmis recomandari catre populatie si catre primarii, ele par a nu fi luate in seama de nimeni.

Luni, 08.08.2016, la ora 13:10, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu de vegetaţie uscată pe un teren din comuna Dochia. La locul indicat s-au deplasat cinci subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială de stins incendii, constatând că incendiul era deja extins şi la un lan de ovăz.

Pompierii au intervenit timp de aproape două ore pentru a stinge incendiul, în urma căruia au ars deşeuri şi vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ un hectar şi a fost afectată o cultură de ovăz, pe o suprafaţă de aproximativ 500 mp. Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spaţii deschise.

Luni, 08.08.2016, la ora 13:12, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu de vegetaţie uscată pe un teren din municipiul Piatra Neamţ, zona 1 Mai. La locul indicat s-au deplasat doi subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ şi au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia a ars vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp. Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spaţii deschise.

Luni, 08.08.2016, la ora 17:17, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu de vegetaţie uscată pe un teren din satul Ruseni, comuna Borleşti. La locul indicat s-au deplasat patru subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ şi au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia a ars vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp. Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spaţii deschise.

Duminică, 07.08.2016, la ora 13.58, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu pe un teren din oraşul Roznov. La locul indicat s-au deplasat patru subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului cu o autospecială. Forţele au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia a ars vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ 5000 mp., şi s-a degradat un gard din lemn, pe o lungime de doi metri. Cauza probabilă a incendiului: depozitarea cenuşei sau a jarului nestins în apropierea materialelor combustibile.

Duminică, 07.08.2016, la ora 15:33, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu de vegetaţie uscată pe islazul comunei Borca. La locul indicat s-au deplasat trei subofiţeri din cadrul Gărzii de Intervenţie Poiana Teiului şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei. Forţele au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia a ars vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp. Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spaţii deschise.

Vineri, 05.08.2016, la ora 16:22, o persoană aflată în trafic pe drumul dintre localităţile Pildeşti şi Săbăoani a anunţat Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu de vegetaţie uscată pe marginea drumului public. La locul indicat s-au deplasat opt subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu o autospecială de stins incendii şi o ambulanţă SMURD. Pompierii au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia a ars vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ jumătate de hectar. Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spaţii deschise.

Ionut CORFU

sursa: ISU Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.