Au trecut mai bine de doua saptamani de la instalarea avocatului Negelschi in fruntea Spitalului Judetean Neamt si unele indicii duc catre ceea ce noi banuiam imediat dupa conferinta de presa in care noul director ne explica despre cum e treaba cu transparenta si cu obiectivele propuse, iar noi ne exprimam speranta ca nu ni se servesc din nou gogosi. Vezi aici! La spital se vrea transparenta dar, sa nu fie deranjat purtatorul de cuvant

Daca la schimbari majore in calitatea actului medical nu se asteapta nimeni sa se produca in cateva zile, pentru ca este si imposibil, ne gandeam ca macar in ceea priveste transparenta sa se modifice cat de cat ceva dupa ”epoca Lazar”, in care spitalul devenise un fel de reduta de la Plevna.

Da’ de unde… Se confirma ca la conferinta de presa de care vorbeam, ni s-au spus povesti frumoase, cu planuri de viitor de prin cartile de colorat, cam ca in basmele copilariei.

La capitolul transparenta este un asa de mare interes incat, pe site-ul spitalului, ca director figureaza in continuare doctorul Alexandru Juncu, iar numele lui Liviu Negelschi nu apare nicaieri.

Mai mult, ultimele declaratii de avere si interese sunt cele de acum doi ani, cand director era inca Ioan Lazar, iar Alexandru Juncu era director medical.

La fel se intampla si cu rapoartele de activitate, ultimul postat pe site fiind de acum trei ani, adica de prin 2013.

Poate ca pentru declaratiile de avere si pentru rapoartele de activitate nu o fi fost suficient timp dar, nu a fost timp ca macar sa se schimbe numele directorului? Ne gândim ca nu o fi nimic de ascuns, ci doar neglijenta si durere fix in cot, asa cum ii sta bine conducerii unei institutii publice, care consuma bani publici.

Cand manageri erau niste medici ar fi existat probabil niste scuze, pentru ca mai aveau si pacienti dar, acum cand manager este un avocat, este de presupus ca nu s-a apucat si de operatii chirurgicale si nu mai are timp si de comunicare.

Eficacitate prin eficienta”, asa cum spunea Negelschi in conferinta de presa de la instalarea sa, pare a fi doar o vorba in vant si faptul ca nu s-a schimbat nimic pe site-ul intitutiei, care este cel mai vizibil loc, denota o totala lipsa de interes in ceea ce priveste administrarea institutiei medicale, asa ca cine se asteapta sa vada schimbari majore in bine pe termen scurt si mediu, inseamna ca viseaza frumos.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.