Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de un tânăr din Borca, bănuit de comiterea infracțiunilor de distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice. Cel în cauză a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț.

La data de 27 decembrie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Bicaz au fost sesizați de către patru persoane cu privire la faptul că au fost opriți în trafic, în localitatea Borca, de către un grup de colindători.

Imediat, la fața locului s-au deplasat polițiștii, însoțiți de luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, care au detensionat conflictul izbucnit și implicit, au identificat persoanele implicate, pe care le-au condus la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor.

Din investigațiile efectuate s-a stabilit faptul că, în timp ce patru persoane cu vârste cuprinse între 19 și 56 de ani, din Borca și Ilfov, se deplasau cu autoturismele pe DN 17 B, ar fi fost oprite în trafic de către un grup de colindători, moment în care unul dintre aceștia, în vârstă de 24 de ani, ar fi provocat distrugeri la componentele autoturismelor în cauză. De asemenea, acesta ar fi tulburat ordinea şi liniştea publică și le-ar fi indus atât conducătorilor auto cât şi pasagerilor, o stare de temere.

În urma documentării activității infracționale, tânărul din Borca a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.

La data de 28 decembrie a.c., cel în cauză a fost prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bicaz, care a dispus plasarea acestuia sub controlul judiciar pentru 60 de zile.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț împreună cu celelalte forţe ale Ministerului Afacerilor Interne cu atribuții în domeniu vor fi prezenți în locațiile unde se desfășoară manifestări tradiționale cu ocazia sărbătorilor de iarnă și vor lua toate măsurile specifice, conform competențelor legale, față de cei care nu respectă legea. 

sursa: IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.