11 permise au fost reținute pe 30 ianuarie de polițiștii rutieri din Neamț, după o acțiune privind neacordarea de prioritate pietonilor. Nici pietonii nu au scăpat de sancțiuni, 34 de persoane fiind sancționate pentru nerespectarea regulilor privind traversarea. ”La data de 30 ianuarie a.c. polițiștii nemțeni, au desfășurat activități pe linia prevenirii şi combaterii accidentelor rutiere pe fondul neacordării priorității de trecere pietonilor dar şi pe linia disciplinării pietonilor.

Pe timpul desfășurării acțiunii, polițiștii au aplicat 125 sancțiuni contravenționale, dintre care 34 de sancțiuni au fost aplicate pietonilor.

Totodată, pe timpul desfășurării acțiunii au fost reținute 11 permise de conducere.

Activitățile au fost desfășurate în vederea conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situația în care nu respectă normele rutiere și în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice chiar dacă în anumite locuri traversarea este permisă, pietonii nu au prioritate!

Pe trecerea de pietoni este recomandat să nu se folosească telefonul mobil sau alte dispozitive care ne pot diminua atenția, iar după coborârea din mijloacele de transport în comun, traversarea este recomandată numai după plecarea acestora din staţie şi nu se face prin faţa sau spatele unor vehicule parcate pe stradă.

Circulaţia pietonală se face doar pe trotuare sau, în lipsa acestora, pe poteci laterale sau cât mai aproape de marginea stângă a drumului.

Șoferii sunt sfătuiţi să acorde atenţie sporită şi să reducă viteza la apropierea de trecerea pentru pietoni, în zona instituţiilor de învăţământ, la apropierea de staţiile mijloacelor de transport în comun sau unde observă un flux mare de pietoni astfel încât să poată opri şi acorda prioritate;

Şoferii care nu acordă prioritate pietonilor sunt pasibili de suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe o perioadă de 60 zile, riscând şi o sancțiune contravențională de 6 – 8 puncte amendă.

De asemenea, pietonii care nu traversează strada regulamentar se expun unei sancțiuni contravenționale de 2 – 3 puncte amendă”, se arata într-un comunicat IPJ Neamț.

I.C.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. ar trebui luați la întrebări (a se citi a li se da amenzi usturătoare) și celor care-și parchează mașinile în dreptul sau chiar pe trecerile de pietoni. din spatele acestor mașini, țâșnesc adesea copii cu urechile-n căști și nasul în telefon.
    da, e bine să mergi cu 30 la oră! când zmeul cel mic răsare din spatele vreunei mașini și traversează pe trotinetă, cu căști pe urechi, ai timp să oprești, să te dai jos și să-i iei casca audio (că de cea de protecție nici nu poate fi vorba!)
    și, că tot adusei vorba, pe copiii aceștia bezemtici și dependenți non-stop de telefoane, îi avertizează cineva? până la urmă, regulile de traversare a străzii sunt cât se poate de clare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.