Peste 20 de accidente de munca s-au produs in judetul Neamt in luna septembrie, 3 dintre ele avand un deznodamant tragic, informeaza ITM Neamt. ”La Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ au fost comunicate 22 de evenimente de muncă. Cauzele evenimentelor comunicate au fost: cădere de la acelaşi nivel, utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă, agresarea unor lucrători aflaţi în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, accident de traseu şi circulaţie. Dintre evenimentele comunicate, 3 au fost mortale. Decesul victimelor nu a survenit din cauze violente. Toate  evenimentele comunicate sunt în curs de cercetare”, a declarat astazi intr-o conferinta de presa, purtatorul de cuvant al ITM Neamt.

Inspectorii ITM au depistat 9 persoane care munceau fara forme legale.”În luna septembrie, 7 inspectori de muncă din cadrul compartimentului RM au controlat 103   agenţi economici şi au aplicat în total 17  sancţiuni contravenţionale, din care 5 amenzi în cuantum de 180.000 lei şi 12 avertismente scrise, pentru încălcări ale Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, modificată şi completată.

La un număr de 5 angajatori, au fost depistate 9 persoane care prestau activitate nedeclarată. Pentru nerespectarea prevederilor legale privind munca nedeclarată, au fost aplicate 5 amenzi în cuantum de 180.000 lei. Au fost dispuse 5 măsuri.

Pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 905/2017, au fost dispuse 34 de măsuri; nu au fost aplicate sancţiuni contravenţionale.

În perioada de referinţă, angajatorii au încheiat şi înregistrat la instituţia noastră 9 contracte colective de muncă.

În această perioadă, s-au efectuat un număr de 222 controale, ocazie cu care s-au constatat 244 de deficienţe în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă şi    s-au dispus tot atâtea măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate, aplicându-se 181 de sancţiuni contravenţionale, din care 9 amenzi în cuantum de 201.500 lei şi 172 de avertismente contravenţionale”, a mai precizat purtatorul de cuvant al ITM Neamt.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.