Vești bune! Creștere de aproape 25% în septembrie 2021 a pilonului II de pensii!”, anunta deputata PNL de Neamt, Mara Calista. ”Ca parlamentar am susținut activ creșterea contribuției financiare pentru pilonul II de pensii.

• Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 87,1 miliarde de lei, la 30 septembrie 2021, în creştere cu 24,7% faţă de nivelul existent la 30 septembrie 2020, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

• Succesul de azi al Pilonului II, salvat de la desființarea plănuită de PSD prin opoziția puternică a PNL, a românilor și a mediului de afaceri, este cea mai bună mărturie privind caracterul etatist și antipopular al politicilor iresponsabile ale guvernelor PSD din 2017-2019, a faptului că PSD a rămas un partid al trecutului.

• Reamintim că în aprilie 2017 PSD a încercat să-i lase pe viitorii pensionari fără economiile personale prin naționalizarea Pilonului II de pensii. În iunie 2017, în timpul audierilor, noul ministru de atunci al Finanțelor, Ionuț Mișa, a reconfirmat dorința PSD de naționalizare, declarând că „Pilonul II, da, se va desființa”.

• În 2018, Guvernul PSD, în loc să mărească contribuția la Pilonul II de la 5,1% la 6%, a redus această contribuție de la 5,1% la 3,75%. În cea de-a doua jumătate a lui 2018, PSD a încercat chiar să suspende plata contribuțiilor către Pilonul II.

• Ultima tentativă de suprimare a Pilonului II a fost în 2019, prin OUG 114 care a introdus prevederi menite să alunge toate companiile private de administrare. Toate aceste tentative scandaloase de suprimare a Pilonului II s-au lovit de opoziția puternică a PNL”, transmite Mara Calista.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.