Alianta din judetul Neamt dintre PNL si Pro Romania, este la un pas sa se destrame la mai putin de 2 luni de cand Mugur Cozmanciuc si Liviu Harbuz, liderii celor doua formatiuni politice, au batut palma ca sa-l scoata pe tușă pe Arsene in CJ Neamt.

Pe 16 octombrie, era anuntata intr-o conferinta de presa, Alianta PNL- Pro Romania si USR (ulterior si PMP) care-si propune sa tina departe de butoanele puterii la nivel de judet, pe Arsene si PSD, urmand ca aceeasi Alianta sa functioneze si in CL Piatra Neamt, dar si in alte consilii locale din judet, unde fiecare din cele 4 partide, ar fi urmat sa primeasca functii de viceprimari, acolo unde exista posibilitatea unor majoritati. De asemenea, in CJ Neamt, alianta ar urma sa dea si cei doi vicepresedinti, unul de la PNL si altul de la USR.

Numai ca intre timp ceva s-a intamplat, si in teritoriu, chiar daca Pro Romania s-a tinut de cuvant si a respectat intelegerile din cadrul aliantei, liberalii au cam tradat atat pe oamenii lui Ponta cat si pe cei ai USR. De exemplu, zilele trecute, liberalii au votat cot la cot cu PSD-istii in comuna Icusesti, unde si-au impus viceprimar, in detrimentul Pro Romania, asa cum fusese intelegerea.

Surse din Pro Romania au declarat pentru tvmneamt.ro, ca partidul lui Ponta ar fi trebuit sa aiba viceprimari la Roznov si la Negresti, insa liberalii trag de timp si refuza sa introduca pe ordinea de zi a sedintelor de CL, proiectele de hotarare pentru alegerea viceprimarilor, tocmai pentru a pune piedici Pro Romania. In ultima sedinta de CL Roznov, s-a lasat chiar cu jigniri din partea liberalilor, pentru consilierii Pro Romania

In conditiile date, sursele tvmneamt.ro spun ca Liviu Harbuz este aproape decis sa rupa intelegerea avuta in luna octombrie, nemaifiind dispus sa asiste la teatrul liberalilor. In acelasi timp, cei din Pro Romania se intreaba ce ar putea fi la mijloc, fiind avansate cel putin doua scenarii: ori liberalii vor sa dea țeapă cu buna stiinta, ori Mugur Cozmanciuc nu-si poate tine oamenii in frau.

In cazul in care Harbuz se decide sa schimbe macazul, liberalii vor avea mari probleme cu majoritatile, atat in CJ Neamt cat si in CL Piatra Neamt, iar de situatia nou creata, ar putea beneficia din plin, PSD-istii.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.