Actualizare stire: Imagini de la incendiu (sursa foto: SVSU Icusesti)

Stirea initiala: Un bebelus a murit astazi, 18 ianuarie, intr-un incendiu produs in jurul orei 14, la o locuinta din comuna Icusesti, judetul Neamt. Alti 2 copii au fost evacuati si salvati in ultima clipa de mama lor. Tragedia s-a consumat intr-o comunitate de tigani.

Conform localnicilor, mama copiilor nu s-ar fi aflat la domiciliu la momentul izbucnirii flacarilor, iar incendiul s-ar fi produs prin caderea jarului din soba care nu avea portiță de inchidere. Bebelușul ar fi fost botezat ieri. Ceilalti doi copii au varste de 2 si de 3 ani.

Echipajele medicale sosite la fata locului au incercat din rasputeri sa-l resusciteze pe copilul de doar 5 luni, insa din pacate, nu s-a mai putut face nimic pentru viata lui. Cel mai probabil, acesta a decedat din cauza intoxicatiei cu fum si nu din cauza arsurilor. ”Prin apel la 112, în jurul orei 14:40, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui incendiu la o locuință din localitatea Bălușești,  comuna Icușești.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii romașcani cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD TIM și pompieri voluntari din cadrul SVSU Icușești.

Pompierii voluntari din cadrul SVSU Icușești au localizat incendiul care s-a manifestat în interiorul unei camere dintr-o locuință,  cu degajare mare de fum.

În interiorul camerei erau trei copiii minori. Aceștia au fost evacuați de mama lor până la sosirea forțelor de intervenție.

Forțele de intervenție au găsit la fața locului un sugar de 5 luni în stop cardio-respirator, cu arsuri la nivelul membrelor inferioare. Din păcate,  copilul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, medicul de pe ambulanța SMURD declarând decesul.

În urma incendiului a ars patul care se afla în imediata apropiere a sobei. Cauza probabilă de producere a acestui incendiu a fost jarul/scântei căzut din sistemele de încălzire”, a transmis ISU Neamt.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.