”Noaptea Cercetatorilor” va fi marcata vineri, 26 septembrie, in Piatra Neamt, la Curtea Domneasca, incepand cu ora 17,00, printr-o serie de demonstratii, experimente si observatii la care poate asista toti cei curiosi sa participe la o “calatorie” in lumea fascinanta a stiintei.
Cercetatori, ingineri, exploratori si inventatori invita mai cu seama elevii sa ia parte parte la experimente inedite, conferinte captivante si concursuri cu premii atragatoare.
Colegiul National “Petru Rares” participa cu un stand unde se vor face experimente spectaculoase, inedite de chimie, va fi prezentata starea vremii de la Liceul Petru Rares, ocazie cu care va fi etalata statia meteo recent achizitionata, vor fi facute observatii astronomice cu ajutorul telescopului de 250 mm si lansare softului FaceRig de catre elevul Gheorghiu Vlad (clasa a XII-a).
Elevi ai Scolii “Nicu Albu” vor desfasura activitati de creatie: pictura- “Invitatie in lumea culorilor”, maini indemanatice- “creatie, imaginatie, arta”, experimente interactive- “Micii cercetatori”.
Colegiul National de Informatica Piatra Neamt va desfasura Concurs Egg Landing si Concurs de construire si lansare de avioane de hartie. Ambele competitii se adreseaza elevilor din clasele VI – X, avand categoriile Juniori si Seniori. De asemenea, va avea loc prezentarea Roverului construit de echipa RO-SAT ONE pentru participarea la Competitia Europeana CanSat 2014, cu care echipa a castigat locul I la categoria Avansati a competitiei. La “Noaptea Cercetatorilor” va fi prezent si Colegiul Tehnic de Transporturi Piatra Neamt cu urmatoarele prezentari: “Inginieria si stiintele exacte se intalnesc in activitatea curenta a elevilor”, “Mecanica auto”, “Tehnologia transporturilor” si “Experimente legate de electrica si electronica”.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.