Patru agenti ecomici vor sa gestioneze depozitul judetean de deseuri de la Girov, construit prin proiectul cu finantare europeana “Sistem de management integrat al deseurilor in Neamt”. La licitatie s-au inscris peste 20 de firme care si-ar fi dorit sa preia operarea depozitului de deseuri, insa dupa deschiderea plicurilor cu oferte doar patru firme sau asocieri de firme au indeplinit conditiile pentru a putea participa in continuare la licitatie. Comisia de evaluare a ofertelor este compusa din zece membri si urmeaza ca in cel mai scurt timp posibil sa decida cine va castiga contractul de. In cursa au ramas doar firme din Bucuresti, desi licitatia a fost internationala, iar acum ar trebui ca unul dintre cei patru operatori – Iridex Grup Import Export, Tahal Romania SRL, Asocierea ASA Servicii Ecologice si Compania Romprest Service SA si asocierea SC Eco Sud SA si SC High Sorting SRL – sa castige un punctaj maxim, conform criteriilor tehnice stabilite prin caietul de sarcini.
Comisia de evaluare poate stabili daca ofertele sunt neconforme, daca nu sunt respectate cerintele caietului de sarcini, iar dupa ce se va stabili firma castigatoare a licitatiei cei nemultumiti pot depune contestatii. In cazul in care doi dintre agentii economici ramasi in cursa pentru operarea depozitului judetean de deseuri obtin acelasi punctaj se va initia o procedeura de baraj.
Potrivit reprezentantilor Consiliului Judetean Neamt, analizarea ofertelor si adjudecarea de catre un operator a depozitului judetean de deseuri de la Girov ar trebui sa aiba loc cat mai repede pentru ca si asa proiectul este in intarzaiere din cauza nenumaratelor respingeri de catre consilierii judeteni a caietului de sarcini care a stat la baza pornirii licitatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.