Fostul prefect Vasile Panaite, fost primar la Dragomiresti, cunoscut ca omul lui Pinalti, devenit apoi PRO Arsene, PRO PSD si prefect de Neamt, este acum PRO Ponta si s-a hotarat, vrea sa fie primar de Piatra- Neamt. Panaite, Piti pentru cunoscuti a tot scaldat-o in ultima jumatate de an si a lansat in spatiul public mesaje cu subînteles care anuntau o viitoare candidatura la Primaria Piatra- Neamt. Acum, el pare sa se fi hotarat in sfarsit si spune pe șleau ca si-ar dori sa fie primar in orasul de sub Pietricia si se declara PRO Piatra- Neamt. Asta inseamna ca intre timp, Piti a devenit fan Ponta si va candida sub sigla PRO Romania, partidul fostului premier.

Anuntul este facut chiar de Panaite pe contul sau de facebook. Evident, a inceput cu ce stie orice candidat sa faca cel mai bine. Cu promisiuni. Pentru ca este inca fidel si lui Pinalti, nu vrea sa-l supere si zice ca ”orașul nostru (n.n. Poate o fi avut in acelasi timp doua buletine. Si de Dragomiresti si de Piatra Neamt)  și-a schimbat înfățișarea în ultimii 10-12 ani”, deci nu a fost rau, doar ca exista un mic decalaj fata de alte orase. Numai ca Piti stie el un secret prin care Piatra Neamt va redeveni Perla Moldovei. Pentru ca merita, spune tot Piti, dupa cum se poate vedea in postarea lui: ”Dragi prieteni, În urma discuțiilor cu d-voastră, a sutelor de mesaje încurajatoare pe care mi le-ați transmis, fie în întâlnirile noastre întâmplătoare, fie în mediul on-line sau telefonic, am luat o decizie fermă pe care vreau să v-o comunic și aici. 

Îmi doresc, la fel ca d-voastră, să las ceva în urmă. Ceva bun. Ceva trainic. Să întoc comunității tot ce am primit, la rândul meu, de la ea. 
Am acumulat suficientă experiență în cei 20 de ani de administrație (contabil-șef, primar, prefect) pentru a putea gândi un proiect solid, alături de alți specialiști din diverse domenii, pentru ca municipiul Piatra-Neamț să treacă la un nivel superior. 
Trebuie să recunoaștem cu toții că orașul nostru și-a schimbat înfățișarea în ultimii 10-12 ani dar sunt convins, la fel ca cei mai mulți dintre d-voastră, că nu este suficient. Avem de recuperat un decalaj enorm față de alte orașe dar asta nu este suficient! Municipiul Piatra-Neamț merită să redevină Perla Moldovei! 
Am strâns în jurul meu oameni valoroși din diverse domenii, oamenii tineri dar deja cu experiență și expertiză, alături de care am gândit un proiect PRO Piatra-Neamț. Nu cred că este suficient, am nevoie de sprijinul d-voastră, de fiecare cetățean al orașului, pentru a pune umărul împreună, pentru a mișca lucrurile în direcția cea bună. 
Vor exista și voci critice dar asta nu mă sperie și nu mă oprește. Suntem prea mulți, cei care dorim binele orașului, care suntem PRO Piatra-Neamț. 
Sunt un om simplu, cu bune și cu rele, dar mă simt curat în fața lui Dumnezeu, nu pentru că nu aș fi greșit, ci pentru că am vrut mereu să fac bine. 
Cu acest gând, de a face bine, pornesc în acest proiect în care vă invit și pe dumneavoastră. 
Da, voi candida la Primăria Piatra-Neamț! Împreună PRO Piatra-Neamț!”

P.S. Despre afacerile firmei lui Vasile Panaite de pe vremea cand acesta era PRO PDL si despre problemele lui cu legea, poate fi consultata presa locala. De reamintit totusi si ca Panaite a fost demis din functia de prefect dupa ce au aparut stenogramele dintr-un dosar in care este judecat acum Arsene. Pe interceptarile telefonice si ambientale se aude cum Panaite incearca sa recupereze de la Arsene o suma de bani pentru Pinalti, pe care acesta o daduse pentru un presupus trafic de influenta. De la momentul respectiv, Piti a cazut in dizgratia lui Arsene si a ramas si fara scaunul de prefect si fara cel de primar la Dragomiresti, la care renuntase pentru functia de reprezentant al guvernului PSD in teritoriu.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. RUSINE ! Poate ne povesteste despre lucrarile facturile fictive de la Publiserv ,cand era inca mare PDL-ist, primar de Dragomiresti .Vezi amenajarea de la Trei Coline ,strada Ciocarliei. Si sa nu uitam de fiarele vechi vandute la aceeasi societate cand era prefect . Oameni buni nu v-ati saturat de acesti politiceni ,care nu au lasat nimic in urma ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.