În județul Neamț este în plină desfășurare o operațiune de sifonare a zeci de mii de euro, pentru plata unui site de propaganda PSD, prin intermediul căruia sunt finanțate alte cel puțin două site-uri pretins de știri, dar și a unui site neasumat (anonim) de știri false, unde sunt denigrați jurnaliști nealiniați în fața ”ciumei roșii” sau adversari politici, ori alți oameni incomozi pentru grupurile de interese PSD din Neamț, inclusiv oameni ai legii.

  Rețeta prin care sume colosale din bani publici ajung în conturile slugilor de partid, este una mai veche, fiind aplictă de ani de zile, de când județul Neamț este sub ocupație PSD. Este vorba despre contracte pentru servicii cum ar fi ”optimizare pagină facebook”. Să plătești bani publici pentru o așa-zisă optimizare (termen generalist, care poate însemna orice) a unei pagini de pe un site (facebook) ce aparține unei entități care nu are nicio legătură cu instituția plătitoare, este cel puțin aberant și în mod sigur ilegal, pentru că se poate spune că vorbim de fapt despre niște servicii fictive, așa cum a constatat Curtea de Conturi în urma unor controale la CJ Neamț. Deși raportul a devenit public în anul 2020, nicio instituție nu s-a obosit să verifice constatările inspectorilor Curții de Conturi.

Încă de dinainte de condamnarea și fuga lui Arsene, se dăduse ordin pe unitate, ca tonomatul PSD să fie răsplătit cu bani prin contracte de acest fel, de peste tot de unde se poate, de la toate instituțiile controlate de CJ și de la toate primăriile PSD. Și cum PSD-iștii au anunțat deja ”continuitate” după fuga baronului, operatiunea ”bani pentru tonomatele PSD Neamț”, merge ca unsă. Conform surselor tvmneamt, chiar și la DGASPC Neamț, instituție din subordinea CJ Neamț, se pregătește în aceste zile, semnarea unui contract de sifonare a banilor publici către pupincuriștii PSD Neamț. O estimare bazată pe cifre care sunt publice, arată că prin 3 firme pe care se fac contracte cu instituții publice, trec în medie, aproximativ 300.000 de euro anual, la care se adaugă alte sume, plătite prin intermediul unui ONG.

Mai jos, un exemplu de astfel de contract, de la o primărie PSD, în valoare de 24.000 de lei pe an. Datele sunt cenzurate pentru că lăsăm plăcerea de a le afla, unor instituții care dorm pe ele, din slugărnicie sau din cauză de incompetență, sau poate pur și simplu, de lene. A se observa că prestatorul (tonomatul PSD) se obligă să presteze servicii de administrare a paginii de facebook a primăriei în cauză, adică efectiv să facă postări, serviciu pentru care în orice primărie sunt angajați deja plătiți, care ar putea să facă asta. Prin contract, prestatorul se obligă să asigure o ”adresabilitate de maximum 3.000 de persoane”, ceea ce poate însemna și o singură persoană, sau 3 sau 10 persoane.

Ionut CORFU

Vezi si

BARONUL ȘI VIRUSUL

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Ca de obicei, tonomatul, în isteria caracteristică, scrie (așa cum nu se pricepe) o povestioară despre cât de cinstit este el. Doar că, la o lectură atentă, pare un autodenunț sau oricum o mare problemă pentru o instituție publica din subordinea CJ. Cum să-ți scrie oferta un potențial beneficiar? Adică și-o scrie singur? Și persistă în prostie publicând o adresă prin care, spune el, refuză participarea la licitație. Dar adresa arată de fapt că el solicită altceva DGASPC-ului. Vă dați seama că asta e rețeta pe care o folosesc instituțiile care stau slugi la șantajele mediatice ale individului?

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.