Andrei Carabelea: „Consilierii locali din Opoziție au încercat astăzi să falimenteze orașul”  

Consilierii locali au aprobat astăzi, în ședință extraordinară, mai multe hotărâri cu rol decisiv pentru modernizarea Municipiul Piatra-Neamț, proces început în urmă cu trei ani de actuala administrație locală, printr-o serie de proiecte de investiții cu finanțare din fonduri europene.

Chiar și fără consilierii Opoziției (PSD- PMP) deciziile adoptate în cadrul întrunirii au fost luate. Totuși, chiulul în masă al consilierilor din Opoziție, a pus sub semnul întrebării desfășurarea ședinței și, bunul mers al mai multor proiecte cu fonduri europene aflate în implementare în Municipiul Piatra-Neamț.

Respingerea acestor proiecte ar fi însemnat o pierdere financiară enormă pentru municipiu. S-ar fi pierdut aproximativ 68 de milioane de lei, bani decontați deja de forurile europene pentru proiectele în implementare, pe care Primăria Piatra-Neamț ar fi fost obligată să îi restituie. Mai mult, primăria ar fi fost obligată să finalizeze proiectele în integralitate din fonduri proprii. Prin urmare, primarul Andrei Carabelea lansează o ipoteză care a mai fost vehiculată și cu alte ocazii, când consilierii locali PSD-PMP au demonstrat că reprezintă cu totul alte interese, decât interesele celor care i-au votat: „Consilierii locali din Opoziție au încercat astăzi să falimenteze orașul”, susține primarul.

Declarația lui Andrei Carabelea, primarul Municipiului Piatra-Neamț, la finalul ședinței de Consiliu Local: „Vă rog să constatați indolența, pasivitatea, indiferența și acțiunile constante de sabotaj cu care, de trei ani încoace, consilierii PSD și PMP tratează votul încredințat de pietreni. Vă rog să vedeți scaunele goale… (…)

Astăzi a fost o zi cu <transpirații>, pentru că am realizat că e în pericol cvorumul de ședință și bineînțeles că este în pericol munca de trei ani încoace. Ne-am străduit să absorbim bani europeni, conștienți fiind că aceasta este singura șansă de modernizare a orașului, un oraș pe care dumneavoastră știți, la fel de bine ca și mine, cât de îndatorat l-am preluat. Îi întreb pe consilierii Opoziției – dar, cu siguranță, răspunsurile le vom vedea mai degrabă din fața acestor scaune, decât din fața lor – cum ne-am fi descurcat anul viitor dacă aceste proiecte pe care le-am discutat și votat astăzi, a căror continuitate ați decis-o și vă mulțumesc, cum am fi făcut anul viitor să dăm toți banii înapoi și să zicem <La revedere!> tuturor banilor europeni pe care i-am contractat deja și pe care îi mai așteptăm să vină?

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.