Nemtenii sunt buni din nou de plată, după ce un ordin de demitere semnat de Arsene, a fost anulat in instanta.

Este vorba despre ordinul de demitere a Cristinei Păvăluță, din functia de director DGASPC Neamt. Păvăluță a contestat demiterea in instanta, iar astazi, Tribunalul Neamt a dat verdictul: demiterea a fost ilegala. Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile, dar șansele să se mai schimbe ceva, sunt aproape nule.

Prin urmare, CJ Neamt trebuie să o repuna pe functie pe Cristina Pavaluta, să îi plateasca 4.760 de lei cheltuieli de judecata, plus salariile pe care ar fi trebuit să le încaseze pe perioada în care a fost demisa din functie. Daca CJ Neamt va face recurs, până la o sentinta definitiva si irevocabila, s-ar implini cam un an de zile de la momentul demiterii (februarie 2022). Asta inseamna că vor trebuite platite cel putin 12 salarii, suma finala putând ajunge la peste 100.000 de lei, bani care evident, vor fi platiti din banii contribuabililor, desi ar trebui recuperati de la cel/cei care au semnat ordinul abuziv, in cazul de fata, de la Ionel Arsene.

Minuta instantei:

Nu este pentru prima dată după preluarea CJ Neamt de PSD, când se pierd procese pe demiteri abuzive/ilegale la ordin politic sau ca răzbunare politică, iar despagubirile sunt suportate din bani publici. Și amintim aici cazul Dulamă sau cazul Adrian Alui Gheorghe, cu despagubiri de miliarde de lei vechi, acordate de instante.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.